Η Γιουνάιτεντ επέστρεψε στους τίτλους μετά από έξι χρόνια, 2-0 τη Νιούκαστλ στο Carabao Cup
i

© Eddie Keogh/Getty Images/Ideal Images

Η Γιουνάιτεντ επέστρεψε στους τίτλους μετά από έξι χρόνια, 2-0 τη Νιούκαστλ στο Carabao Cup

Sportal newsroom 20:31 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 21:21 - 26.02.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Νιούκαστλ με 2-0 στο τελικό του Λιγκ Καπ και κατέκτησε το έκτο τρόπαιο της ιστορίας της.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Νιούκαστλ 2-0 στο τελικό του Carabao Cup και κατέκτησε το έκτο τρόπαιο της ιστορίας της. Αυτός μάλιστα είναι και ο πρώτος τίτλος των «κόκκινων διαβόλων» μετά το 2017, όταν είχε κατακτήσει το Europa League απέναντι στον Άγιαξ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά και για τις δύο ομάδες, με αρκετά γρήγορο ρυθμό, αλλά και φάσεις. Το γκολ όμως το βρήκε πρώτη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο 33ο λεπτό του αγώνα ο Λουκ Σο εκτέλεσε φάουλ και ο Κασεμίρο με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ. Το τέρμα στην αρχή ελέγχθηκε  από τον VAR για οφσάιντ, αλλά τελικά μέτρησε. 

Τρία λεπτά μετά το πρώτο γκολ ο Μάρκους Ράσφορντ με λίγη τύχη διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Άγγλος επιθετικός μετά από ασίστ του Βουτ Βέκχορστ πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στον Σβεν Μπότμαν και κατέληξε στα δίχτυα του Λιορίς Κάριους, κάνοντας το 2-0, σκορ που ήταν και το τελικό.

Η πορεία της ομάδας του Old Trafford μέχρι τη κατάκτηση του Carabao Cup ξεκίνησε από τους «32» της διοργάνωσης, κερδίζοντας την Άστον Βίλα 2-0. Επόμενος αντίπαλός της ήταν η Μπέρνλι, την οποία κέρδισε επίσης 2-0 και στα προημιτελικά επικράτησε της Τσάρλτον 3-0. Στον ημιτελικό έπαιξε ενάντια της Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου σε διπλά ματς κέρδισε 0-3 και 2-0 αντίστοιχα.