Συνεχίζει το «κυνήγι» της Ρεάλ η Ατλέτικο Μαδρίτης, 2-1 την Αλμερία

Παίκτες Ατλέτικο Μαδρίτης

i

/ Photo by Denis Doyle/Getty Images/Ideal Images

Συνεχίζει το «κυνήγι» της Ρεάλ η Ατλέτικο Μαδρίτης, 2-1 την Αλμερία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:25 - 16.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 17.04.2023

Με πρωταγωνιστή τον Γκριεζμάν η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε της Αλμερίας (2-1), συνεχίζοντας έτσι το «κυνήγι» της Ρεάλ στη δεύτερη θέση της La Liga.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 2-1 της Αλμερίας και με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει να... κάθεται στο σβέρκο της Ρεάλ Μαδρίτης, θέλωντας να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενη γκέλα των «μερένγκες» για να βρεθεί εκείνη στη δεύτερη θέση. Η διαφορά των δύο ομάδων συνεχίζει να βρίσκεται στο +2, έπειτα και το «πάρτι» των παικτών του Αντσελότι επί της Κάντιθ.

Το σκορ διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τον Γκριεζμάν να αποτελεί τον πρωταφωνιστή στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Γάλλος σκόραρε για το 1-0, ενώ ο ίδιος ήταν που έκανε το 2-1 της ομάδας του, αφού ο νωρίτερα το αυτογκόλ του Χιμένεθ έφερε την ισοφάριση των φιλοξενούμενων.

Στο β' μέρος οι «ροχιμπλάνκος» ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν την υπεροχή και οι παίκτες του Σιμεόνε έψαξαν το τρίτο γκολ. Στο μόνο κομμάτι όπου το δεύτερο 45λεπτο ήταν μοιρασμένο, ήταν αυτό των... μη καταλογισμένων πέναλτι. Στο 49' με χρήση VAR ο Ντίαθ ντε Μέρα έδειξε συνέχεια στο ματς έπειτα από χέρι αμυντικού της Αλμερίας, ενώ παρόμοιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και πριν το τέλος, με «σωσμένη» όμως την Ατλέτικο.

Παράλληλα, η Σεβίλλη εκμεταλλεύτηκε τη ψυχολογία που αποκόμισε από το ματς κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επικράτησε της Βαλένθια με 2-0. Ο Μπαντέ στο 55' και ο Σούσο ένα εικοσάλεπτο αργόυερα ήταν εκείνοι οι οποίοι διαμόρφωσαν το τελικο σκορ, το οποίο απομάκρυνε ακόμα περισσότερο τους «ροχιμπλάνκος» από τη ζώνη του υποβιβασμού.