Η Ατλέτικο προτείνει να μην ξέρουν οι ομάδες μέχρι τη σέντρα τους ορισμούς διαιτητών
i

Θέλτα - Ατλέτικο Μαδρίτης / Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images/Ideal Images

Η Ατλέτικο προτείνει να μην ξέρουν οι ομάδες μέχρι τη σέντρα τους ορισμούς διαιτητών

Κώστας Τόπας 11:17 - 14.04.2023

Ο CEO της Ατλέτικο Μαδρίτης, Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν, πρότεινε να μην γνωρίζουν οι ομάδες τους διαιτητές του αγώνα τους μέχρι την σέντρα του ματς.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ένας από τους συλλόγους που έχουν επίσημα διαμαρτυρηθεί περισσότερο αυτή τη σεζόν για τη διαιτησία. Οι «ροχιμπλάνκος» θεωρούν ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν με την διαιτησία είναι αυτό των πολυάριθμων ανακοινώσεων που δημιουργούνται μόλις γίνουν γνωστές οι ονομασίες και ως εκ τούτου, θα ήταν μια καλή επιλογή να πραγματοποιηθούν διάφορες ενέργειες για την αποφυγή τους και να επιτρέπουν στους διαιτητές να διευθύνουν αγώνες, χωρίς τόση πίεση από τα Μέσα ενημέρωσης.

Ετσι, ο CEO τη Ατλέτικο, Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν, ως μέλος της Επιτροπής Αντιπροσώπων της La Liga, αποφάσισε να προτείνει στους υπόλοιπους συλλόγους να κρατούνται κρυφοί οι ορισμοί διαιτησίας μέχρι λίγο πριν την σέντρα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ατλέτικο έθεσε αυτή την ιδέα στο τραπέζι με σκοπό να μελετηθεί και αν γίνει δεκτή, η La Liga να την μεταφέρει στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Οι «ροχιμπλάνκος» θεωρούν ότι οι διαιτητές δέχονται σημαντική πίεση και εξαρτάται σε ορισμένες περιπτώσεις από τα όσα δημοσιεύονται στα Μέσα και, ως εκ τούτου, επισημαίνουν ότι χρειάζονται τη βοήθεια όλων για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους με τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα. Με αυτόν τον τρόπο, οι διαιτητές δεν θα ήταν πλέον στο επίκεντρο πριν από κάθε παιχνίδι.

Tags: