Ο Μπενζεμά απέρριψε πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας

Καρίμ Μπενζεμά

i

Καρίμ Μπενζεμά/ ©Photo By Soccrates Images/ Getty Images/ Ideal Images

Ο Μπενζεμά απέρριψε πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:01 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:04 - 10.04.2023

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης Καρίμ Μπενζεμά φέρεται να απέρριψε πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας για να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν έχει ακόμη ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά το τέλος της σεζόν και θα μπορούσε να φύγει με ελεύθερη μεταγραφή σε τρεις μήνες όπως έχουν τα πράγματα. 

Ο Γάλλος επιθετικός αναμένεται ευρέως να συμφωνήσει σε μια βραχυπρόθεσμη ανανέωση με τους «Λος Μπλάνκος», αλλά δεν θα του έλειπαν προτάσεις από άλλες ομάδες εάν οι συνομιλίες αποτύχουν.

Σύμφωνα με τη Marca, ένας ανώνυμος σύλλογος της Σαουδικής Αραβίας θα ήταν έτοιμος να προσφέρει στον νικητή της Χρυσής Μπάλας έναν μισθό-μαμούθ για να μετακομίσει στην Pro League, αλλά έχει κλείσει την πόρτα σε αυτήν την ιδέα προς το παρόν. 

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο Μπενζεμά παραμένει πλήρως αφοσιωμένος στη Ρεάλ Μαδρίτης και βρίσκεται στα πρόθυρα να συμφωνήσει για ένα νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024. 

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Λυών φέρεται ήδη να έχει συνάψει προφορική συμφωνία για την παράταση της παραμονής του στο «Μπερναμπέου» και έχει ενημερώσει τους ομολόγους του από τη Σαουδική Αραβία για την απόφασή του. Ωστόσο, ο Μπενζεμά λέγεται ότι εξακολουθεί να απολαμβάνει μια εντελώς θετική σχέση με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας και εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα να μετακομίσει στην Pro League το 2024 ή αργότερα. 

Ο Μπενζεμά δυσκολεύτηκε με μια σειρά από μυϊκούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23, αλλά ο πρώην Γάλλος διεθνής παρέμεινε σε πλήρη φόρμα. Ο 35χρονος έχει 25 γκολ και έξι ασίστ σε 32 ματς την τρέχουσα σεζόν της La Liga.

Ο επιθετικός της ισπανικής ομάδας θα γιορτάσει σύντομα την 14η χρονιά του ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας φύγει από τη Λυών με συμφωνία 30,7 εκατομμυρίων ευρώ το 2009 και έκτοτε έχει σημειώσει 348 γκολ και 165 ασίστ σε 637 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. 

Ο Μπενζεμά είναι δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών μόνο μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο (450), ενώ βρίσκεται στην έκτη θέση στη λίστα με τις περισσότερες εμφανίσεις όλων των εποχών, στη κορυφή του οποίου βρίσκεται ο Ραούλ (741). 

Ο 35χρονος έχει κερδίσει συνολικά 24 μεγάλες διακρίσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης, συμπεριλαμβανομένων πέντε τίτλων στο Champions League, και αναμένεται να ξεκινήσει στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών της Τετάρτης (12/4) με την Τσέλσι για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι

Ο Μπενζεμά θα γίνει 37 το 2024, ωστόσο, και η Ρεάλ αναμένεται να βγει στην αγορά για τον επόμενο διάδοχο του σε περίπτωση που δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα. Οι Χάρι Κέιν, Έρλινγκ Χάλαντ, Κιλιάν Εμπαπέ και Γκάμπριελ Ζεσούς θεωρούνται ότι θα πάρουν τα ηνία από τον Γάλλο αστέρα όταν ο επιθετικός φύγει από τον σύλλογο της Μαδρίτης.