Έκλεισε τον Αθπιλικουέτα η Ατλέτικο

Αθπιλικουέτα

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Έκλεισε τον Αθπιλικουέτα η Ατλέτικο

Κώστας Τσιακλής 22:28 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:22 - 30.06.2023

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε «σφήνα» στη μάχη για την απόκτηση του Θέσαρ Αθπιλικουέτα και τον «έκλεψε» μέσα από τα χέρια της Ίντερ.

Ανατροπή δεδομένων στην περίπτωση της μεταγραφής του Θέσαρ Αθπιλικουέτα. Ο Ισπανός είχε συμφωνήσει με την Ίντερ ωστόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε «σφήνα» στη διεκδίκηση και έκλεισε τη μεταγραφή του.

Το καλοκαίρι στην Τσέλσι αναμένεται και είναι καυτό αφού η έλευση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στο «Στάνφορντ Μπριτζ» έχει ήδη προκαλέσει πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της ομάδας. Ένας από τους παίκτες που θα αποχωρήσουν είναι και ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα.

Ο Ισπανός αμυντικός είχε συμφωνήσει σε όλα με την Ίντερ όμως τελικά φαίνεται να προκύπτει ανατροπή δεδομένων. Αυτό γιατί η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε «σφήνα» στη διεκδίκηση του και πλέον έκλεισε τη μεταγραφή του.

Όπως αναφέρει ο έγκριτος δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι «ροχιμπλάνκος» βρίσκονταν σε προχωρημένες επαφές με τον Αθπιλικουέτα, με την οικογένεια του ποδοσφαιριστή να πιέζει για την επιστροφή τους στην Ισπανία. Αυτό το γεγονός έβαλε την Ατλέτικο σε θέση ισχύος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αθπιλικουέτα έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι μέχρι το 2024 ωστόσο οι «μπλε» θα τερματίσουν τη συμφωνία τους και θα τον αφήσουν να αποχωρήσει ως ελεύθερος. Ο Ισπανός θα υπογράψει με την Ατλέτικο μέχρι το 2025.

Ο Αθπιλικουέτα είναι ο μακροβιότερος παίκτης στο ρόστερ των «μπλε» αφού ο 33χρονος βρίσκεται στην Τσέλσι από το 2012, όταν και μεταγράφηκε από τη Μαρσέιγ. Συνολικά ο Αθπιλικουέτα έχει καταγράψει 508 εμφανίσεις, με απολογισμό 17 γκολ και 58 ασίστ. Τη φετινή σεζόν ο Ισπανός είχε πραγματοποιήσει 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Πέραν του Ισπανού αμυντικού, την πόρτα της εξόδου έχουν περάσει ήδη οι Εντουάρντ Μεντί, Χακίμ Ζίγιεχ, Κάι Χάβερτς, Ματέο Κόβασιτς και Καλιντού Κουλιμπαλί. Πάντως οι αποχωρήσεις δεν θα σταματήσουν εκεί αφού θα αποχωρήσουν σίγουρα οι Μέισον Μάουντ και Κρίστιαν Πούλισικ. Στον αντίποδα αποκτήθηκαν οι Κρίστοφερ Ενκουνκού και Νίκολας Τζάκσον.

Ο τελευταίος ανακοινώθηκε σήμερα αφού οι «μπλε» αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν τη ρήτρα αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή και τον έκαναν δικό τους. Όπως επιβεβαιώνει ο δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Τσέλσι έβγαλε από τα ταμεία της 37 εκατομμύρια ευρώ.