Η Ατλέτικο Μαδρίτης «λύγισε» τη Ρεάλ Σοσιεδάδ δια ποδός Γκριεζμάν

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Σοσιεδάδ

i

© PrtScr

Η Ατλέτικο Μαδρίτης «λύγισε» τη Ρεάλ Σοσιεδάδ δια ποδός Γκριεζμάν

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:15 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 08.10.2023

Η... αλύγιστη Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε τη νίκη κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-1), με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκριεζμάν στα τελευταία λεπτά να κρίνει την αναμέτρηση.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχτηκε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της La Liga και πήρε τη νίκη με... λυτρωτή τον Γκριεζμάν. Ο Γάλλος επιθετικός ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 89΄ και χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στους γηπεδούχους.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το Γουάντα Μετροπολιτάνο με το ξεκίνημα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Άντερ Μπαρενετσέα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως έπειτα από παρέμβαση του VAR αποδείχθηκε πως ο Οϊαρθάμπαλ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. 

Στη συνέχεια οι Ροχιμπλάνκος πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ισορρόπησαν την κατάσταση. Στο 22ο λεπτό η πίεση της Ατλέτικο απέδωσε καρπούς με τον Σάμουελ Λίνο να ανοίγει το σκορ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ υποδέχτηκε την μπάλα έπειτα από μία εξαιρετικά πάσα του Κόκε και με ένα υποδειγματικό τελείωμα χάρισε το προβάδισμα στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε (1-0).

Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, ωστόσο πήγαν στα αποδυτήρια για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με το «φτωχό» υπέρ τους 1-0, καθώς στο 44ο λεπτό ο Ντε Πολ στάθηκε άτυχος, με το σουτ του να καταλήγει στο δοκάρι.

Στην επανάληψη, η Ατλέτικο το συνέχισε από εκεί που το... άφησε. Στο 47ο λεπτό ο Βίτσελ δοκίμασε το σουτ από κοντινή απόσταση, όμως για ακόμη μία φορά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Όσο περνούσε η ώρα στο δεύτερο μέρος και η Ατλέτικο δεν «κλέιδωνε» το ματς, η Ρεάλ Σοσιεδάδ έψαχνε τη δική της ευκαιρία και τα κατάφερε. Στο 73ο λεπτό κι έπειτα από μία εξαιρετική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Οϊαρθάμπαλ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Όμπλακ κι έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Μπορεί όλα να έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα «κλέψουν» τον βαθμό, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν στα τελευταία λεπτά. Στο 89ο λεπτό ο Γκριεζμάν ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι και «λύτρωσε» την Ατλέτικο (2-1).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (10ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ