Η Ατλέτικο Μαδρίτης «λύγισε» την Μπιλμπάο και έκανε άλμα για το Champions League

Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο

i

© PrtScr

Η Ατλέτικο Μαδρίτης «λύγισε» την Μπιλμπάο και έκανε άλμα για το Champions League

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 00:06 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:22 - 28.04.2024

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε το ντέρμπι της... τετράδας, επικρατώντας με 3-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Επιστροφή στις νίκες για την Ατλέτικο Μαδρίτης!

Η ομάδα του Σιμεόνε φιλοξένησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» και πήρε τη νίκη με 3-1, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της La Liga.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι «Ροχιμπλάνκος» μπήκαν καλύτερα στο ματς και μόλις στο 15ο λεπτό πήραν το προβάδισμα. Η μπάλα στρώθηκε στον Ντε Πολ ο οποίος βρισκόταν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον ίδιο να δοκιμάζει το σουτ κι έχοντας τη βοήθεια της τύχης μαζί του να διαμορφώνει το 1-0.

Ο Πέδρο Ρότσα, κατηγορούμενος για διαφθορά, διορίστηκε πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
LA LIGA

15:38 - 26.04.2024

Ο Πέδρο Ρότσα, κατηγορούμενος για διαφθορά, διορίστηκε πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Εν μέσω κρίσης και υπό την επίβλεψη της εθνικής κυβέρνησης, η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (RFEF) θα προεδρεύεται πλέον από τον Πέδρο Ρότσα, ο οποίος διορίστηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου.

Στη συνέχεια το σκηνικό του ματς άλλαξε και η Αθλέτικ Μπιλμπάο έδειξε τα... δόντια της. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα και στο φινάλε του πρώτου μέρους (45΄) ήρθε η ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το σοβαρό λάθος της αντίπαλης άμυνας, ο Γκουρουθέτα βγήκε στην κόντρα από τα δεξιά και σέρβιρε υποδειγματικά για τον Νίκο Ουίλιαμς, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Όμπλακ για το 1-1.

Στην επανάληψη, η Ατλέτικο Μαδρίτης πάτησε το πόδι στο γκάζι, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Βάσκους και «κλείδωσε» το τρίποντο. Στο 52ο λεπτό, ο Κορέα βγήκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το αυτογκόλ του Ουνάι Σιμόν στο 80΄ αποτέλεσε το κερασάκι στην... τούρτα για το τελικό αποτέλεσμα (3-1). Ο Λίνο πάτησε περιοχή από τα αριστερά και δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και μετά στην πλάτη του διεθνή γκολκίπερ, πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Λίγο νωρίτερα, η Αλαβές επικράτησε άνετα της Θέλτα (3-0) και την έβαλε σε... μπελάδες. Στο 47ο λεπτό ο Κίκε έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Σιμεόνε με πλασέ εξ επαφής έγραψε το 1-0.

Λίγα λεπτά αργότερα (54΄), ο Μινγκέθα έκανε τραγικό λάθος και ο Γουρίδι έκλεψε και πλάσαρε από κοντά για το 2-0. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μπεναβίντεζ, ο οποίος με μία κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-0).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 33ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (34ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ