«Ατσάλινη» Κηφισιά πέρασε από το Περιστέρι με ανατροπή και παρέμεινε ζωντανή στη «μάχη» της παραμονής

Ατρόμητος - Κηφισιά

i

© Intime

«Ατσάλινη» Κηφισιά πέρασε από το Περιστέρι με ανατροπή και παρέμεινε ζωντανή στη «μάχη» της παραμονής

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 21:31 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:00 - 20.04.2024

Η Κηφισιά της… ανατροπής «απέδρασε» από το Περιστέρι (1-2) κι έδειξε κόντρα στον Ατρόμητο πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Η Κηφισιά επέστρεψε στις νίκες με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο και δήλωσε «παρών» στη μάχη-θρίλερ με φόντο την παραμονή!

Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playouts της Stoiximan Super League, η ομάδα των βορείων προαστίων πήρε τη νίκη εκτός έδρας κόντρα στον Ατρόμητο (1-2) με ανατροπή, εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική της εικόνα στο δεύτερο μέρος.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, το θέαμα δεν ήταν «πλούσιο» στα πρώτα λεπτά του ματς, με τις δυνατές μονομαχίες κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στο 16ο λεπτό, οι Περιστεριώτες είπαν «ευχαριστώ» στο δώρο κι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους ευκαιρία. Μετά το σοβαρό λάθος του Τσάπαν, ο Καμαρά κέρδισε την μπάλα, έκανε την κούρσα κι εκτέλεσε υποδειγματικά μέσα από την περιοχή στη δεξιά γωνία του Νικοπολίδη για το 1-0 του Ατρόμητου.

Δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Καμαρά έκανε το κλέψιμο και μοίρασε στον Βαλένσια στα δεξιά, ο οποίος από καλή θέση δοκίμασε το σουτ κι αστόχησε.

Το πρώτο ημίωρο συμπληρώθηκε στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την Κηφισιά που «καιγόταν» για βαθμούς να δυσκολεύεται στη δημιουργία φάσεων.

Στο 34ο λεπτό, η ομάδα του Σάσα Ίλιτς σπατάλησε μία μεγάλη διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Αντζιέλσκι δοκίμασε το σουτ, το οποίο κατέληξε στα σώματα και στη συνέχεια ο Καμαρά έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή για τον Κούντε που πλάσαρε από πλεονεκτική θέση κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους (43΄), ο Ανζτιέλσκι σούταρε από αρκετά πλάγια θέση, με τον Νικοπολίδη να δηλώνει «παρών» και να παραχωρεί το κόρνερ.

Ο Ατρόμητος πήγε στα αποδυτήρια μετά το φινάλε του πρώτου 45λέπτου με το προβάδισμα στα χέρια του (1-0) και χωρίς να έχει απειληθεί.

Στην επανάληψη, το σκηνικό του ματς άλλαξε. Η Κηφισιά παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο εμφανώς πιο βελτιωμένη κι έφερε τα πάνω-κάτω.

Στο 51΄ ο Κούντε θέλησε να βάλει το γκολ της ζωής του. Ο ίδιος είδε τον Νικοπολίδη εκτός εστίας και δοκίμασε ένα μακρινό σουτ πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Μπορεί σαν σκέψη να ήταν καλή κι έξυπνη, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για την εκτέλεση, με την μπάλα να καταλήγει αρκετά άουτ.

Στο 64ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Πρίτσας εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Σνάιντερλεν βρέθηκε στην «καρδιά» της περιοχής και με μία καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-1.

Η ομάδα των βορείων προαστίων πήρε αυτό που ήθελε όμως δεν έμεινε εκεί, καθώς λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και η ολική ανατροπή.

Πιο αναλυτικά, στο 68΄ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Κλωναρίδης έκανε την τέλεια σέντρα από τα δεξιά και ο Μπαρμπόσα με το κεφάλι μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκετζάνι (1-2).

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ατρόμητος πίεσε ψηλά για την ισοφάριση, με αποτέλεσμα η Κηφισιά να βρει πολλούς χώρους για να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπιφουμά βρέθηκε πρωταγωνιστής σε μία μεγάλη διπλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Ο ίδιος αρχικά νικήθηκε από τον Μαρκετζάνι στο τετ α τετ, ενώ στη συνέχεια το νέο του σουτ ήταν αρκετά άστοχο, με το 1-2 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

MVP:

Ο Μπαρμπόσα ήταν αρκετά δραστήριος και διαμόρφωσε την ολική ανατροπή της Κηφισιάς με μία όμορφη κεφαλιά (1-2).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ:

Η Κηφισιά παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος, πολύ καλύτερο από το πρώτο κι έφτασε σε μία νίκη-χρυσάφι.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Τριμμάτης (67’ Τσακμάκης), Ασεβέδο (73’ Κιβρακίδης), Τζαβέλλας, Αθανασίου, Έντερ, Κούντε, Βαλένσια, Καμαρά, Βρακάς (62’ Βρακάς), Αντζιέλσκι (62’ Βέργος).

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Τσανάτζια (58’ Μπιφουμά), Τσάπαν, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς, Σολόα, Σναϊντερλάν, Μενέντες (46’ Κλωναρίδης), Πρίτσας (82’ Τετέι), Μπαρμπόσα (75’ Γκόμπελιτς), Οζέγκοβιτς (82’ Γιόβαντσιτς).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOUTS

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ