Ο Τζοβάρας με buzzer beater στέρησε τη νίκη-παραμονή του Πανσερραϊκού

Ο Τζοβάρας με buzzer beater στέρησε τη νίκη-παραμονή του Πανσερραϊκού

Γιώργος Σακελλαρίου 18:58 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 06.04.2024

Με γκολ του Άλεξιτς ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε 1-0 στο Περιστέρι, αλλά ο κακός Ατρόμητος έμεινε όρθιος κι έφτασε στο τελικό 1-1 με γκολ του Τζοβάρα στο 94'.

Ο Ατρόμητος και ο Πανσερραϊκός είχαν δύο ισοπαλίες φέτος στην κανονική διάρκεια.

Στο Περιστέρι είχαν έρθει 1-1 και στις Σέρρες 0-0. Θεωρητικά για να μην μπλέξει η μακεδονική ομάδα ήθελε τη νίκη, ενώ ο Ατρόμητος φαίνεται ότι περιμένει το τέλος της σεζόν για να σχεδιάσει την επόμενη.

Οι φιλοξενούμενοι με γκολ του Άλεξιτς στο 18’ κρατούσαν μία σπουδαία νίκη στα χέρια τους και ουσιαστικά την έβδομη θέση, αφού θα περνούσαν την ομάδα του Σάσα Ίλιτς. Ο Τζοβάρας, ωστόσο, στο 94’ από το απίθανο λάθος του Χόβαν, έκανε με κεφαλιά το 1-1 και έτσι υπέγραψε μία ακόμα ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Με το ίδιο σκορ που είχαν στον πρώτο γύρο στο ίδιο γήπεδο.

Γκολ ο Άλεξιτς

Ο Ατρόμητος είχε την πρώτη τελική στο ματς. Στο 4’ αριστερό σουτ του Κουέν από τα 25 μέτρα, η μπάλα έφυγε ένα μέτρο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 12’ οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ. Φάουλ του Κουέν, η άμυνα απομάκρυνε και στη συνέχεια εντός περιοχής έκανε το αριστερό σουτ ο Ντιρκς και η μπάλα κόντραρε σε κόρνερ.

Στο 13’ απείλησε για πρώτη φορά ο Πανσερραϊκός. Γύρισμα από αριστερά του Ουάρντα, απομάκρυνε η άμυνα, στη συνέχεια ο Ουεντραόγκο έκανε το δεξί σουτ από τα 20 μέτρα και η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 18’ οι Μακεδόνες άνοιξαν το σκορ. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα από δεξιά, ο Άλεξιτς στο δεύτερο δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι για το 0-1.

Η ομάδα του Περιστερίου, όπως ήταν λογικό, αναζήτησε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει μεγάλες φάσεις. Στο 23’ μακρινό σουτ του Μορέιρα κατέληξε στα χέρια του Μαρκετζάνι και στο 30’ το δεξί πλασέ του Ρομπάιγ από το όριο της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Χοβάν.

Στο 35’ ο Κιβρακίδης έκανε το δεξί σουτ από δεξιά εκτός περιοχής κι έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δοκάρι ο Ατρόμητος

Ο Σάσα Ίλιτς προχώρησε σε τρεις αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, αφού η εικόνα της ομάδας του ήταν κάκιστη. Στο 47’ ο Ατρόμητος άγγιξε την ισοφάριση. Ο Ρομπάιγ από δεξιά πέρασε τον Δεληγιαννίδη κι έκανε το πλασέ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Πανσερραϊκός, ωστόσο, έκλεισε τους χώρους κι αναζήτησε την αντεπίθεση για το 0-2 και να κλειδώσει τη νίκη. Στο 50’ ο Άλεξιτς έδωσε δεξιά στον Δεληγιαννίδη κι αυτός πλάσαρε με το δεξί πάνω στον Μαρκετζάνι.

Στο 55’ έκανε αντεπίθεση ο Πανσερραϊκός, ο Ουάρντα έδωσε στον Μπετανκόρ, ο οποίος πλάσαρε χλιαρά με το δεξί και η μπάλα κόντραρε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη αριστερό σουτ του Ουάρντα στη μικρή περιοχή κόπηκε από τον Κιβρακίδη.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, ενώ ο Ίλιτς πέρασε και τον Τζοβάρα δεξιά, περνώντας τον Βρακά αριστερά και δίπλα στον Βέργο ήταν ο Βαλένσια. Στο 61’ κεφαλιά του Βέργου, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 64’ σέντρα του Τζοβάρα από δεξιά, η άμυνα έδιωξε και ο Γκονζάλες εκτός περιοχής έκανε το δεξί σουτ κι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Ατρόμητος, παρά τις αλλαγές που επιχείρησε ο Ίλιτς, ήταν νωχελικός και οι απουσίες των Γιουμπιτάνα, Κούντε, Αγκιμπού Καμαρά ήταν εμφανείς στο δημιουργικό κομμάτι. Η επόμενη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 90'. Σέντρα σουτ του Βρακά από αριστερά με το δεξί, δεν μπόρεσε να φτάσει τη μπάλα στην προβολή του στη μικρή περιοχή ο Βαλένσια.

Ισοφάρισε ο Τζοβάρας

Στο 94', όμως, οι Περιστεριώτες έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Κιβρακίδης στην τελευταία φάση του ματς εκτέλεσε φάουλ λίγο κάτω από τη σέντρα, ο Χόβαν έκανε μία ακατανόητο έξοδο και ο Τζοβάρας με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία για το τελικό 1-1.

Ο MVP

Ο Γιώργος Τζοβάρας μπήκε στο ματς στο 62' και σχεδόν μισή ώρα αργότερα κράτησε όρθια την ομάδα του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Από τη στιγμή που μπήκε γκολ στο 94' και διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται ερώτημα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι τελικές ήταν 10-9 για τον Ατρόμητο και τα λάθη 50-51!

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Κιβρακίδης, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Πομόνης, Έρλινγκμαρκ (46’ Γκονζάλες), Φριτζόνσον (46’ Βαλένσια), Κουέν, Ρομπάιγ (62’ Τζοβάρας), Βέργος (69’ Αντζιέλσκι), Ντιρκς (46’ Βρακάς).

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτης, Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα, Ουεντραόγκο, Τομάς (66’ Γούλερι), Ουάρντα (94' Μασκανάκης), Άλεξιτς (85' Σοφιανός), Μπετανκόρ (66’ Χατζηστραβός).