Τι έχει κάνει ο Ατζούν στη Χαλ την οποία διοικεί;

Ατζούν

i

© Instagram

Τι έχει κάνει ο Ατζούν στη Χαλ την οποία διοικεί;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:52 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:54 - 06.11.2023

Ο Ατζούν Ιλίτζαλι θέλει να μπει και στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς βλέπει πολύ θετικά την προοπτική της αγοράς του Ατρόμητου. Τι κάνει όμως ο Τούρκος επιχειρηματίας στη Χαλ, που διοικεί.

Όπως έγινε γνωστό χθες (4/11) στην πρωινή εκπομπή του Mega, «Χαμογέλα και πάλι», ο Ατζούν Ιλίτζαλι είναι έτοιμος να κάνει ακόμη μία επένδυση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της συγκεκριμένης εκπομπής ανέφερε πως ο Τούρκος επιχειρηματίας είναι πολύ κοντά στο να αγοράσει τον Ατρόμητο, ενώ μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί κι ένα ραντεβού.

Από τη μεριά του ο Ατρόμητος πήρε θέση για τα όσα έχουν ειπωθεί, λέγοντας πως ναι μεν υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά όχι συμφωνία. Το ενδιαφέρον του γνωστού παραγωγού του Survivor είναι μέσω τρίτου ατόμου, προκειμένου να φανεί αν υπάρχει έδαφος για να εμπλακεί στην ομάδα. Κάπως έτσι γίνεται κατανοητό πως οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο.

Η αγάπη του Ατζούν για το ποδόσφαιρο είναι γνωστή και μάλιστα έχει ιδιαίτερη σχέση με τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε, την οποία στο παρελθόν φέρεται να έχει βοηθήσει και οικονομικά για να πραγματοποιήσει ορισμένες σπουδαίες μεταγραφές. Αυτή η αγάπη τον οδήγησε να πάρει την απόφαση να επενδύσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο και από τον Ιανουάριο του 2022 απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της αγγλικής Χαλ.

Τι έχει κάνει όμως ως διοικητικός ηγέτης της Χαλ;

Σε αυτόν τον περίπου ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στο τιμόνι της αγγλικής ομάδας ο Ατζούν, οι «τίγρεις» δεν έχουν πετύχει κάτι το σπουδαίο, αλλά δεν έχουν αντιμετωπίσει και ιδιαίτερα προβλήματα. Με τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας να μην πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, αλλά να μην είναι και στα... κάγκελα από το έργο του Τούρκου επενδυτή.

Όταν απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του αγγλικού συλλόγου, η ομάδα ήταν πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη και οι φόβοι για υποβιβασμό ήταν μεγάλες, αλλά τελικά κατάφερε να παραμείνει στην Championship. Την επόμενη χρονιά τερμάτισε στην 15η θέση. Αρκετά μακριά από τις θέσεις του υποβιβασμού, αλλά και πολύ μακριά από τις θέσεις των playoffs ανόδου. Ενώ όσον αφορά τη φετινή σεζόν, που έχουν παιχτεί 15 αγωνιστικές, η Χαλ είναι στην 9η θέση στο -16 από την κορυφή, αλλά στο -2 από την εξάδα και τις θέσεις που οδηγούν στα playoffs ανόδου.

Στο κομμάτι των μεταγραφών, δεν έχει κάνει και τις άκρως εντυπωσιακές κινήσεις ο Ατζούν Ιλίτζαλι. Το καλοκαίρι του 2022 έδωσε περίπου 11,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση τριών Τούρκων παικτών, ο λόγος για τους Αλαχιάρ Σαγιαντμανές (Φενέρμπαχτσε), Ντογκιούκαν Σίνικ (Αντάλιασπορ) και Οτζάν Τουφάν (Φενέρμπαχτσε), ενώ φέτος το καλοκαίρι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, δίνοντας 5,8 εκατ. ευρώ για τον Τζέιντεν Φιλόγκενε (Άστον Βίλα).

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το transfermarkt, η χρηματιστηριακή αξία της Χαλ είναι στα 67,88 εκατ. ευρώ, ούσα στην 6η θέση της σχετικής λίστας.