Αύξησε τη διαφορά στην κορυφή ο Άρης Λεμεσού - Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι αιωνίων

Αλεξάντερ Κακόριν

i

©printscreen

Αύξησε τη διαφορά στην κορυφή ο Άρης Λεμεσού - Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι αιωνίων

Κώστας Τσιακλής 22:51 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:53 - 01.05.2023

Ο Άρης Λεμεσού επικράτησε με 2-1 της Πάφου και αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ στους τρεις βαθμούς. Την ίδια ώρα η ομάδα της Λευκωσίας έμεινε στη λευκή ισοπαλία με την αιώνια αντίπαλο, Ομόνοια.

Ο Άρης Λεμεσού επικράτησε με 2-1 της Πάφου στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των playoff του κυπριακού πρωταθλήματος και αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ στους τρεις βαθμούς αφού την ίδια ώρα οι «γαλαζοκίτρινοι» έμειναν στη λευκή ισοπαλία (0-0) στο ντέρμπι αιωνίων με την Ομόνοια.

Η ομάδα της Λεμεσού προηγήθηκε στον αγώνα με την Πάφο με το όμορφο σουτ του Γιαννίκ Γκομίς στο 61' της αναμέτρησης. Στο 69' οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ και του ΠΑΣ Γιάννινα, Ζάιρο Ντα Σίλβα, ο οποίος έφτασε τα 17 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Τελικά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφερε να πάρει τη νίκη, χάρη σε γκολ του Αλεξάνταρ Κακόριν στο 84΄. Με την επιτυχία του αυτή ο Άρης ανέβηκε στους 67 βαθμούς και πήγε στο +3 από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ και στο +6 από την τρίτη ΑΕΚ Λάρνακας.

Στο άλλο παιχνίδι, ο ΑΠΟΕΛ έμεινε στη λευκή ισοπαλία με την αιώνια αντίπαλο, Ομόνοια και έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου. Οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν νωρίς στο παιχνίδι όμως ο πρώην επιθετικός των Πανιώνιου, Ολυμπιακού και ΑΕΚ, Καρίμ Ανσαριφάρντ, αστόχησε σε πέναλτι στέλνωντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Στη συνέχεια του αγώνα οι «γαλαζοκίτρινοι» ανέβασαν την απόδοση τους και είχαν σημαντικές ευκαιρίες όμως δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποια νίκη στα playoff και είδε τη διαφορά του να αυξάνεται από τον πρωτοπόρο Άρη.

Από την άλλη η Ομόνοια βρίσκεται στην 6η θέση και είναι βαθμολογικά αδιάφορη αφού δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι μέσω πρωταθλήματος. Μοναδική διέξοδος στην Ευρώπη για αυτήν είναι μέσω Κυπέλλου, εκεί όπου βρίσκεται στον τελικό και θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ Λεμεσού.