Αυτή είναι η χειρονομία που προκάλεσε τη σύρραξη στο Ντιναμό Κιέβου-Άρης
i

©printscreen

Αυτή είναι η χειρονομία που προκάλεσε τη σύρραξη στο Ντιναμό Κιέβου-Άρης

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:22 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:52 - 18.08.2023

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά τη λήξη του παιχνιδιού ανάμεσα στους παίκτες του Άρη και της Ντιναμό Κιέβου, με τον τερματοφύλακα της ουκρανικής ομάδας, Μπούστσαν να κάνει μία προκλητική χειρονομία προς τους φίλους των «κιτρινόμαυρων».

Ο Άρης πάλεψε όμως δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου και αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι (2-1 κανονική διάρκεια και παράταση). 

Οι «κιτρινόμαυροι» πλήρωσαν τις δύο αμυντικές τους απερισκεψίες και παρότι προηγήθηκε, χάρη στο γκολ του Τζούρασεκ προς τα τέλη του πρώτου μέρους δέχθηκε ένα γκολ στα τελειώματα αυτού κι ένα ακόμη στα αντίστοιχου του αγώνα. 

Παρόλο που η ομάδα του Αποστόλη Τερζή έμεινε με δέκα παίκτες, είχε μεγάλες ευκαιρίες στην παράταση μετά το 2-1 της κανονικής διάρκειας για να φτάσουμε στη διαδικασία των πέναλτι όπου Μενέντες και Οντουμπάτζο φόρεσαν τον μανδύα των μοιραίων και η Ντινάμο προχώρησε στα Playoffs του Conference League.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού υπήρξε ένταση μεταξύ των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα ο γκολκίπερ της ουκρανικής ομάδας, Μπούστσαν, έτρεξε προς την εξέδρα όπου ήταν οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» για να πανηγυρίσει μπροστά τους και αυτό έφερε την αντίδραση των παικτών του Τόλη Τερζή με πρώτο τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Χούλιαν Κουέστα που πήγαν και ζήτησαν το λόγο από τους Ουκρανούς. Στο τέλος ο διαιτητής της αναμέτρησης τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Χριστοδουλόπουλο και τον Μπούστσαν.

Οι δηλώσεις του Τόλη Τερζή όσο αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό: 

«Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν κοντά μας αλλά και κάτι ακόμη. Εμείς είμαστε εδώ για να αποτρέπουμε τη βία και όχι να την παρακινούμε. Είναι ντροπή για έναν τεράστιο σύλλογο με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές να πηγαίνουν στους αντιπάλους φιλάθλους και να κάνουν χειρονομίες. Δεν έχεις καμιά δουλειά να πας και να κάνεις χειρονομίες και μπράβο στους οπαδούς μας που κρατήθηκαν. Είμαστε μια ομάδα που στεκόμαστε έμπρακτα κατά της βίας και προσπαθούμε να την αποτρέπουμε. Ντροπή γι’ αυτό που έγινε».