Οι 5+1 στιγμές μαγείας του Εντέν Αζάρ (vids)

Εντέν Αζάρ

i

© Intime

Οι 5+1 στιγμές μαγείας του Εντέν Αζάρ (vids)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:13 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:16 - 10.10.2023

Ο Εντέν Αζάρ πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του σε ηλικία μόλις 32 ετών και με αφορμή το «αντίο» του Βέλγου από το ποδόσφαιρο, το Sportal σας παρουσιάζει τις 5+1 στιγμές μαγείας με τη φανέλα της Τσέλσι.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι φήμες για το «αντίο» του είχαν αυξηθεί και σήμερα (10/10) ο Εντέν Αζάρ τις επιβεβαίωσε, παίρνοντας έτσι την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του. Η ευπάθεια στους τραυματισμούς αποτέλεσαν το μεγάλο «αγκάθι» σε μία σπουδαία καριέρα, η οποία δεν ολοκληρώθηκε με τον πιο ονειρικό τρόπο. 

«Πρέπει να ακούσεις τον εαυτό σου και να πεις σταμάτα την κατάλληλη στιγμή. Μετά από 16 χρόνια και περισσότερους από 700 αγώνες, αποφάσισα να τελειώσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, έχω παίξει και διασκεδάσει σε πολλά γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα την τύχη να γνωρίσω σπουδαίους προπονητές, προπονητές και συμπαίκτες - σας ευχαριστώ όλους για αυτές τις υπέροχες στιγμές, θα λείψετε όλοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εντέν Αζάρ.

Με αφορμή το τέλος αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιριστή, το Sportal σας παρουσιάζει τις 5+1 στιγμές μαγείας του με τη φανέλα της Τσέλσι.

Μπορεί ο Εντέν Αζάρ να παρουσιάστηκε αγνώριστος στη Μαδρίτη, ωστόσο στο Λονδίνο είχε βρει την... Ιθάκη του. Ο Βέλγος εξτρέμ έχτισε τον δικό του μύθο στην Μπλε πλευρά του Λονδίνου, καταξιώθηκε στη διάρκεια της «χρυσής» 7ετίας που πέρασε στην Τσέλσι, με την οποία πανηγύρισε συνολικά δύο φορές το πρωτάθλημα και το Europa League

Επίσης, ο Βέλγος σούπερ σταρ είχε την ικανότητα να δημιουργεί γκολ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με την ίδια επιτυχία. Όταν αποχώρησε από την Τσέλσι, το κοντέρ για αυτόν είχε γράψει 110 γκολ και 92 ασίστ σε 352 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

H «οβίδα» κόντρα στην Στόουκ

Τη σεζόν 2012-13 και στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Premier League, η Τσέλσι είχε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στην Στόουκ. Οι Μπλε επικράτησαν εύκολα εκτός έδρας (0-4), με τον Εντέν Αζάρ να αφήνει το στίγμα του. Ο Βέλγος εξτρέμ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 73ο λεπτό με μία ασύλληπτη «οβίδα», η οποία έχει μείνει χαραγμένη σε κάθε οπαδό των «Λονδρέζων».

Η γκολάρα που στέρησε τα όνειρα της Τότεναμ για πρωτάθλημα

Τη σεζόν 2015-16 και σε μία από τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, η Τότεναμ κοντραρίστηκε με την Τσέλσι εκτός έδρας με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την κρατούσε ζωντανή στη μάχη του τίτλου. Τα «σπιρούνια» μπήκαν αποφασισμένα στον αγωνιστικό χώρο και με το ισχυρό προβάδισμα που πήραν (0-2) «αγκάλιασαν» ένα σπουδαίο διπλό. Ωστόσο κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα.

Ο Κέιχιλ μείωσε σε 1-2 και στο 83ο λεπτό ο Βέλγος εξτρέμ έφερε το ματς στα ίσα με ένα εκπληκτικό σουτ (2-2). Αυτό το γκολ του Αζάρ έδωσε τη χαριστική βολή στην Τότεναμ και παράλληλα χάρισε στη Λέστερ το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Το τρομερό σόλο στο ντέρμπι με την Άρσεναλ

Στις 4 Φλεβάρη του 2017, ο Εντέν Αζάρ μας προσέφερε ακόμη μία στιγμή ατελείωτης μαγείας. Στο ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ (3-1), ο Βέλγος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με ένα τρομερό γκολ. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Αζάρ αρχικά πέρασε τον Κοσιελνί, έπειτα ντρόπιασε τον Κοκλέν που έτρεξε να του βάλει κόντρα, για να επιστρέψει στη συνέχεια ο Κοσιελνί και μαζί με τον Μουστάφι να αποτύχουν να σταματήσουν το μαγικό αυτό σόλο.

Το γκολ-όνειρο μέσα στο Άνφιλντ

Τη σεζόν 2018-19, η Τσέλσι πήρε τεράστια νίκη στο Άνφιλντ κόντρα στη Λίβερπουλ (1-2) και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Λιγκ Καπ. Το απόλυτο highlight της αναμέτρησης ήταν δίχως αμφιβολία το ονειρικό γκολ του Αζάρ. Στο 85ο λεπτό ο Βέλγος εξτρέμ έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα και με μία τρομερή εκτέλεση χάρισε την πρόκριση στους «Μπλε» (1-2).

Μάλιστα μιλώντας στο επίσημο κανάλι της αγγλικής ομάδας, ο Βέλγος σταρ τόνισε ότι αυτό το γκολ ήταν ίσως το καλύτερο, που έχει σημειώσει στην καριέρα του.

Το γκολ α λα Μέσι

Την ίδια σεζόν (2018-19), η Γουέστ Χαμ ήταν ακόμη μία ομάδα που έπεσε «θύμα» της μαγείας του Βέλγου. Με ένα γκολ που θύμισε αρκετά τον Λιονέλ Μέσι, ο Αζάρ κατάφερε να τα βάλει με πέντε αντιπάλους και να μας προσφέρει μία στιγμή απόλυτης ποδοσφαιρικής... αλητείας.

Το «show» στον τελικό με την Άρσεναλ

Το 2019 η Τσέλσι ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον πιο ιδανικό τρόπο. Στον τελικό του Μπακού, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι επιβλήθηκε με 4-1 της Άρσεναλ και κατέκτησε το Europa League. Με δύο γκολ και μία ασίστ, ο Εντέν Αζάρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και στην ουσία χάρισε μόνος του το πολυπόθητο τρόπαιο στην ομάδα του.

Δείτε παρακάτω το τρομερό «show» που έδωσε ο Βέλγος εξτρέμ στον τελικό.