Νέο σοκ για τους Bad Blue Boys: Φυλάκιση και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για φασιστικά συνθήματα

Bad Blue Boys

i

© Intime

Νέο σοκ για τους Bad Blue Boys: Φυλάκιση και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για φασιστικά συνθήματα

Μία μερίδα οπαδών των Bad Blue Boys τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης, ενώ παράλληλα τους τέθηκε απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα μετά τα φασιστικά συνθήματα που ακούστηκαν.

Οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν κρύβουν τη ναζιστική ιδεολογία τους και τις αναφορές τους στα διάσημα για την αγριότητά τους κροατικά SS. Πριν λίγες ώρες και στον αγώνα της Ντιναμό με τη Βέλικα Γκόριτσα, οι «Bad Blue Boys» τραγουδούσαν τον ύμνο της Ουστάσα, της οργάνωσης των Κροατών ναζί που «γενοκτόνησε» Σέρβους, Εβραίους και Ρομά κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Κροατίας. 

Αυτό προκάλεσε τόσο την αντίδραση των ΜΜΕ αλλά και της Αστυνομίας, η οποία το πρωί της Τρίτης (24/10) συνέλαβε οκτώ οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Όπως ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία του Ζάγκρεμπ, οι πέντε από τους οκτώ συλληφθέντες καταδικάστηκαν υπό όρους στο Δημοτικό Δικαστήριο της Βελικογκόριτσα, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις αναμένεται η απόφαση της ποινής μέσα στις επόμενες ώρες. 

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Κροατίας, οι τρεις από αυτούς τιμωρήθηκαν με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τους αγώνες της Ντιναμό και της Εθνικής Κροατίας για ένα έτος, ενώ οι άλλοι δύο δεν επιτρέπεται να παρακολουθήσουν αγώνες της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Επίσης, οι πέντε καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 60 ημερών κι έπειτα από ειδικό αίτημα της αστυνομίας, οι τρεις από αυτούς θα κρατηθούν στη φυλακή για τις επόμενες οκτώ ημέρες, ώστε να μην επηρεάσουν τους μάρτυρες ή, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, να δραπετεύσουν.