Ο Βασίλης Μπάρκας υπέγραψε διετές συμβόλαιο στην Ουτρέχτη

Βασίλης Μπάρκας

i

© Photo by Ben Gal/BSR Agency/Getty Images/Ideal Images

Ο Βασίλης Μπάρκας υπέγραψε διετές συμβόλαιο στην Ουτρέχτη

Η Ουτρέχτη ήρθε σε συμφωνία με τον Βασίλη Μπάρκα για τη μεταγραφή του 29χρονου τερματοφύλακα, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο κι έτσι θα παραμείνει κάτοικος Ολλανδίας.

Ο Βασίλης Μπάρκας θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Ουτρέχτη για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον σύλλογο της Ολλανδίας. Να θυμίσουμε, την περασμένη σεζόν ο 29χρονος τερματοφύλακας παραχωρήθηκε δανεικός από τη Σέλτικ στην Ουτρέχτη, της οποίας υπερασπίστηκε την εστία σε 36 αναμετρήσεις, μετρώντας επίσης 11 clean sheets.

Με τη λήξη της περασμένης σεζόν, ο στόχος της ολλανδικής διοίκησης ήταν να αγοράσει τον Μπάρκα, ωστόσο το υψηλό κασέ του Έλληνα τερματοφύλακα έβαλε εμπόδια στο να πραγματοποιηθεί άμεσα το deal. Ο πρώην γκολκίπερ της ΑΕΚ κι όχι μόνο απασχόλησε αρκετές ομάδες σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο, ωστόσο τελικά παρέμεινε... σπίτι του. 

Το απόγευμα της Παρασκευής (28/7), ο Μπάρκας έφτασε στην ολλανδική πόλη με σκοπό να επισημοποιήσει τη νέα συμφωνία με την Ουτρέχτη και να βάλει την υπογραφή του σε διετές (1+1) συμβόλαιο, με το μόνο που απομένει πλέον να είναι η επίσημη ανακοίνωση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιτελείς του ολλανδικού συλλόγου εξασφάλισαν πρόσθετη χρηματοδότηση μειώνοντας έτσι την απόσταση που τους χώριζε από τις απαιτήσεις του Μπάρκα, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί αισίως το deal.

Τον περασμένο Μάιο, ο αθλητικός διευθυντής του ολλανδικού συλλόγου, Ζόρντι Σουίνταμ ξεκαθάρισε πως δεν έχει την δυνατότητα να διατηρήσει στο δυναμικό της τον Βασίλη Μπάρκα λόγω οικονομικών προβλημάτων. «Πολλοί από τους παίκτες που αγωνίζονται δανεικοί σε εμάς έχουν οψιόν αγοράς. Αυτό όμως δεν ισχύει για τον Μπάρκα. Για να είμαι ειλικρινής, οι πιθανότητες να παραμείνει στην Ουτρέχτη είναι ελάχιστες», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ωστόσο τα δεδομένα φαίνεται να άλλαξαν.

Το πέρασμα από τη Σέλτικ

Τον Ιούλιο του 2020, ο Μπάρκας μετακόμισε στην Γλασκώβη για λογαριασμό της Σέλτικ, όταν και αποκτήθηκε από την ΑΕΚ. Συνολικά με την ομάδα της Σκωτίας, ο Έλληνας άσος κατέγραψε 24 συμμετοχές, με απολογισμό 11 clean sheets κι έναν τίτλο πρωταθλήματος. Στα 29 του χρόνια πλέον, η χρηματιστηριακή αξία του Μπάρκα έχει πέσει στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος έχει χάσει τη θέση του στην Εθνική Ελλάδας.