Παρέμεινε στάσιμη η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού: Η βαθμολογία της UEFA
i

© Intime

Παρέμεινε στάσιμη η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού: Η βαθμολογία της UEFA

Sportal newsroom 00:02 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:32 - 30.08.2023

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να παραμείνει στην 19η θέση του UEFA Ranking.

Ο Παναθηναϊκός παρότι έδωσε ψυχή και σώμα δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπράγκα το βράδυ της Τρίτης (30/8) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, γνώρισε την ήττα με 1-0 και αποχαιρέτισε το όνειρο των «χρυσοφόρων» των ομίλων του Champions League, συνεχίζοντας στους ομίλους του Europa League.

Φυσικά, το αποψινό αποτέλεσμα αποτελεί πλήγμα και για την Ελλάδα, αφού το Τριφύλλι δεν μπόρεσε να αποκομίσει βαθμούς για το UEFA ranking, με την Ελλάδα να παραμένει στη 19η θέση έχοντας 22.725 βαθμούς.

Και είναι μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς οι «πράσινοι» σε περίπτωση που ξεπερνούσαν το εμπόδιο της πορτογαλικής ομάδας θα έβαζαν στο σακούλι 1000 βαθμούς (800 για τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League και 200 για τη νίκη).

Και μάλιστα, αυτό την ώρα που η Μακάμπι Χάιφα αποκλείστηκε από τη Γιούνγκ Μπόις, άρα η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τη διαφορά της από το Ισραήλ. Όπως και να ΄χει, αυτό δεν έγινε και η Ελλάδα τώρα είναι στο -2.775 από την 15η θέση (που είναι ο στόχος της), ενώ δεν κατάφερε να ξεφύγει και από τις χώρες που την κυνηγούν. Από την 20η Κροατία η διαφορά είναι 325 βαθμοί και από την 21η Πολωνία 600 βαθμοί.

Τι έκανε την τελευταία φορά που έπαιξε στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός
EUROPA LEAGUE

00:16 - 30.08.2023

Τι έκανε την τελευταία φορά που έπαιξε στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, κάτι που σημαίνει πως θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League. Ποια ήταν όμως η τελευταία φορά που έπαιξε εκεί και τι έκαναν οι «πράσινοι»;

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της UEFA μετά την ήττα του Παναθηναϊκού: