Τι έκανε την τελευταία φορά που έπαιξε στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός
i

©intime

Τι έκανε την τελευταία φορά που έπαιξε στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός

Sportal newsroom 00:16 - 30.08.2023

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, κάτι που σημαίνει πως θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League. Ποια ήταν όμως η τελευταία φορά που έπαιξε εκεί και τι έκαναν οι «πράσινοι»;

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει επιθυμητό αποτέλεσμα κόντρα στην Μπράγκα (0-1) και κάπως έτσι γνώρισε τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League. Κάτι που σημαίνει ότι αυτόματα θα παίξει στους ομίλους του Europa League. 

Η τελευταία φορά που οι «πράσινοι» βρέθηκαν σε αντίστοιχη περίπτωση ήταν τη σεζόν 2016-17. Όταν ο Παναθηναϊκός είχε στον όμιλό του τον μετέπειτα φιναλίστ Άγιαξ, τη Θέλτα που είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης και τη Σταντάρ Λιέγης

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάνει και την καλύτερη πορεία τότε, αφού είχε μαζέψει μόλις έναν βαθμό, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του ομίλου. Η αρχή για τους «πράσινους» έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου, παίζοντας με τον Άγιαξ. Σε ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με εννέα παίκτες και η ολλανδική ομάδα με δέκα, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 2-1, αναγκάζοντας τους «πράσινους» να ξεκινήσουν με το αριστερό τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση. 

Στη δεύτερη αγωνιστική η ελληνική ομάδα ταξίδεψε στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει τη Θέλτα, από την οποία γνώρισε την ήττα με 2-0. Τζον Γκουιντέντι και Ντάνιελ Βας ήταν οι σκόρερ των Ισπανών. 

Η τρίτη αγωνιστική τον βρήκε ξανά εκτός έδρας, αυτή τη φορά στο Βέλγιο απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης. Σε αυτό το παιχνίδι, ενώ οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 2-1 στο πρώτο ημίχρονο χάρη στα δύο γκολ του Βίκτορ Ιμπάρμπο, στο τέλος δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το προβάδισμα και ήρθαν ισόπαλοι 2-2. 

Ωστόσο δεν ήταν το ίδιο καλή η εικόνα των «πρασίνων» στο παιχνίδι με τη Σταντάρ στη Λεωφόρο. Στο τέλος του αγώνα οι «πράσινοι» είδαν το ταμπλό να γράφει 3-0 υπέρ των Βέλγων και την υπόθεση πρόκριση να χάνεται απομακρύνεται. 

Κάτι που έγινε περίπου είκοσι μέρες μετά. Στην Ολλανδία ο Παναθηναϊκός έπαιζε μόνο για τη νίκη, προκειμένου να έχει ελπίδες για πρόκριση στους «32». Τελικά όμως η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα από τον «Αίαντα» με 2-0 και αποχαιρέτησαν το Europa League

Στην τελευταία αγωνιστική ο Παναθηναϊκός είχε ήδη αποκλειστεί, αλλά ήθελε να κλείσει τις υποχρεώσεις του με νίκη μπροστά το κοινό του. Κάτι που όμως δεν ήρθε ούτε τώρα, αφού έχασε από τη Θέλτα με 0-2.