Βέλεθ: Μια safe επιλογή στο κατάλληλο τάιμινγκ
i

©intime

Βέλεθ: Μια safe επιλογή στο κατάλληλο τάιμινγκ

Αλέξης Σαββόπουλος 08:30 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 23.08.2023

Το story της μεγάλης επιστροφής του 32χρονου Ισπανού στην Άρη, η καθοριστική επαφή χθες το πρωί, η δυνατότητα να αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ και η ευελιξία που προσφέρει στον προπονητή ώστε να δοκιμάσει ακόμη και τριάδα στην άμυνα.

Με τον Φραν Βέλεθ όλα έγιναν πολύ γρήγορα και χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει η παραμικρή προεργασία ή έστω υπόνοια ότι ο 32χρονος παίκτης βρίσκεται στο μεταγραφικό ραντάρ του Άρη, καθώς και η πιθανότητα επιστροφής του. Ο επεισοδιακός τρόπος με τον οποίο αποχώρησε το καλοκαίρι του 2020 δεν επέτρεπε άλλωστε κάτι τέτοιο. Ο παίκτης είχε αποφασίσει να φύγει από την Αλ Φατέχ και μόνο όταν βρήκε τρόπο να απεμπλακεί από το συμβόλαιό του εκεί, έκανε την πρώτη διερευνητική επαφή με τον Άρη, μεταφέροντας την επιθυμία του να επιστρέψει. 

Η καθοριστική συζήτηση και η Αλ Φατέχ

Η καθοριστική επαφή μάλιστα έγινε χθες το πρωί και μέσω αυτής ρυθμίστηκαν και τα οικονομικά δεδομένα της διετούς συμφωνίας. Για τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας, το συμβόλαιό του θα αναλάβει να πληρώνει η Αλ Φατέχ στην οποία ο Άρης θα καταλάβει ένα μικρό αντίτιμο ώστε να εξασφαλίσει την ελευθέρας του. Όσο για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του, ο παίκτης δεν θα πάρει παραπάνω από 300.000 ευρώ.

Με την προσθήκη του Βέλεθ ο Άρης αποκτάει μια ακόμη ποιοτική λύση στους στόπερ και δίνει την ευχέρεια στον προπονητή να εξετάσει κατά περίσταση το ενδεχόμενο και ενός διαφορετικού σχηματισμού. Δηλαδή ενός 3-4-3 ή 3-5-2 με δεδομένο ότι θα έχει τρεις πολύ αξιόλογους κεντρικούς αμυντικούς αλλά και πλάγια μπακ που διακρίνονται περισσότερο για τις επιθετικές τους αρετές (Μοντόγια, Φεράρι, Οντουμπάτζο και Ματαρίτα) και λιγότερο το αμυντικό κομμάτι. 

Ακόμη και να παραμείνει σε τετράδα στην άμυνα, ο Βέλεθ μπορεί κάλλιστα να αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ εφόσον χρειαστεί αφού στην καριέρα έχει αγωνιστεί σε αρκετά παιχνίδια μπροστά από τους στόπερ. Τόσο στην Αλμερία όσο και την Βίσλα, όπως φυσικά στην εν Ελλάδι παρουσία του.

Το επίσης θετικό με τον Βέλεθ είναι ότι έρχεται έτοιμος στη Θεσσαλονίκη και ενεργός. Μπορεί να μην αγωνίστηκε στα δυο πρώτα ματς του φετινού πρωταθλήματος (με την Αλ Τααβούν ήταν στον πάγκο) αλλά έχει κάνει κανονικά προετοιμασία με την ομάδα του στην Αυστρία και λογικά μετά την διακοπή των δυο εβδομάδων που ακολουθεί το παιχνίδι της Κυριακής στη Λαμία, θα είναι έτοιμος να βοηθήσει.