Το βίντεο με το επικό φινάλε του βελγικού πρωταθλήματος

Τόμπι Αλντερβέιρελντ

i

©PrtScr twitter

Το βίντεο με το επικό φινάλε του βελγικού πρωταθλήματος

Κώστας Τσιακλής 19:25 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:28 - 06.06.2023

Το βελγικό πρωτάθλημα κοινοποίησε ένα βίντεο με το επικό φινάλε που βρήκε πρωταθλήτρια τελικά την Αντβέρπ.

Το βελγικό πρωτάθλημα κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με το επικό φινάλε στην τελευταία αγωνιστική, που είδε τρεις ομάδες να σκαρφαλώνουν στην κορυφή λίγο πριν το τέλος και την Αντβέρπ να «κλέβει» τον τίτλο στις καθυστερήσεις.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο «έπεσε» η αυλαία σε αρκετά διεθνή πρωταθλήματα όμως αναμφίβολα αυτό που «έκλεψε» την παράσταση ήταν το επικό φινάλε στο Βέλγιο. Τρεις ομάδες διεκδίκησαν μέχρι τέλους τον τίτλο, με την Αντβέρπ να είναι αυτή που βγήκε νικήτρια ενώ η Γκενκ θα βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Champions League.

Οι αγώνες ξεκίνησαν την ίδια ώρα και η διαφορά μεταξύ των τριών ομάδων ήταν ένας βαθμός. Η Αντβέρπ ήταν πρώτη με 46 πόντους, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ δεύτερη στην ισοβαθμία και η Γκενκ τρίτη με 45. Αυτό που έγινε όμως στη συνέχεια γίνεται μόνο σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας αφού μέσα σε τέσσερα λεπτά στις καθυστερήσεις των αγώνων, άλλαξε τρεις φορές ο πρωταθλητής.

Στο 45' η Γκενκ με τον Αροκανταρέ έκανε το 1-0 και πέρασε πρώτη στη βαθμολογία, ενώ την ίδια ώρα το άλλο ματς ήταν 0-0 και η Ζιλουάζ δεύτερη. Όταν ισοφάρισε η Αντβέρπ στο 58', η Ζιλουάζ πήγε πρώτη, αφού είχε ανοίξει το σκορ στον αγώνα με την Μπριζ και η Γκενκ πήγαινε τρίτη.

Η Γκενκ μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ στο 75' και ανέβηκε δεύτερη, με την Ζιλουάζ να παραμένει πρώτη. Στο 90' πρώτη ήταν η Ζιλουάζ, αλλά ο Όμα ισοφάρισε για την Μπριζ και έστειλε τη Γκενκ στην πρώτη θέση και τη Ζιλουάζ δεύτερη. Στο 90+3' όμως η Μπριζ βρήκε και δεύτερο γκολ στο παιχνίδι με την Ουνιόν, η οποία πήγαινε τρίτη, ενώ στις άλλες δύο θέσεις η κατάσταση παρέμενε έτσι. Ένα λεπτό μετά όμως η Αντβέρπ έκανε το 2-2 με τον Αλντερβάιρελντ, γκολ τελικά που έδωσε το πρωτάθλημα στην ομάδα της Αμβέρσας. Στη δεύτερη θέση τελικά ολοκλήρωσε η Γκενκ με 46 πόντους και στην τρίτη η Σεν Ζιλουάζ σε ισοβαθμία.

Δείτε το βίντεο του βελγικού πρωταθλήματος με το φαντασμαγορικό φινάλε: