Βενγκέρ: « Όταν Κριστιάνο και Μέσι κρεμάσουν τα παπούτσια τους, θα καταλάβουμε τι μας έχουν προσφέρει» (vid)

Αρσέν Βενγκέρ

i

Αρσέν Βενγκέρ / © Intime

Βενγκέρ: « Όταν Κριστιάνο και Μέσι κρεμάσουν τα παπούτσια τους, θα καταλάβουμε τι μας έχουν προσφέρει» (vid)

Θάνος Λυμπερόπουλος • 13:50 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν θέλησε να πάρει θέση στο ζήτημα για τον καλύτερο όλων των εποχών ανάμεσα σε Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, δίνοντας την τέλεια απάντηση στην ερώτηση

Ο Λιονέλ Μέσι ανακηρύχθηκε ο καλύτερος παίκτης στο κόσμο για το 2022 κατακτώντας το βραβείο FIFA Best το βράδυ της Δευτέρας, μια διάκριση που ήρθε ύστερα απ’ τη κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ με την Αργεντινή, φτάνοντας με αυτό το τρόπο στο 77ο προσωπικό βραβείο της καριέρας του.

Με αφορμή αυτή τη βράβευση ο άλλοτε προπονητής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ ρωτήθηκε για το ποιός είναι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στην εκδήλωση των βραβείων της FIFA και δε θέλησε να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση, λέγοντας ότι κι οι δύο ομόρφυναν το άθλημα.

«Όταν δεν θα είναι πια εκεί, θα συνειδητοποιήσουμε τί μας έχουν δώσει, και οι δύο», δήλωσε ο Αλσατός τεχνικός. «Πάντα αρνούμαι να τους κατατάξω ιεραρχικά, επειδή είναι δύο διαφορετικοί παίκτες. Εντελώς διαφορετικοί παίκτες, αλλά δύο εξαιρετικοί παίκτες που έχουν δείξει στον κόσμο εδώ και 15 χρόνια πόσο σπουδαίο μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο».

Ο Βενγκέρ άφησε το στίγμα του στο αγγλικό ποδόσφαιρο για δύο δεκαετίες στο πάγκο της Άρσεναλ κατακτώντας τη σεζόν 2003-04 το πρωτάθλημα αήττητος, κάτι που μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει καμία άλλη αγγλική ομάδα. Με τους «Κανονιέρηδες» σήκωσε τρία πρωταθλήματα, εφτά Κύπελλα Αγγλίας και εφτά Κομιούνιτι Σιλντ.