Το αστείο του Μέσι κατά την βράβευσή του: «Μεγάλη τιμή για εμένα αυτό το βραβείο, τώρα παιδιά μου πηγαίνετε για ύπνο» (vid)

Λιονέλ Μέσι

i

Λιονέλ Μέσι/PrtScr

Το αστείο του Μέσι κατά την βράβευσή του: «Μεγάλη τιμή για εμένα αυτό το βραβείο, τώρα παιδιά μου πηγαίνετε για ύπνο» (vid)

Κώστας Τόπας 14:21 - 28.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:20 - 28.02.2023

Κατά την βράβευσή του, ο Λιονέλ Μέσι ευχαρίστησε αντιπάλους και συμπαίκτες που τον βοήθησαν να κατακτήσει το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστής της χρονιάς, ενώ σαν πατέρας έστειλε τους γιους του για... ύπνο.

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς, κερδίζοντας παράλληλα το 77ο πολυπόθητο ατομικό του έπαθλο μετά από ένα εκπληκτικό 2022 όπου οδήγησε την Αργεντινή σε θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα επτά γκολ που πέτυχε, τον οδήγησαν επίσης στην κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας στην επίδειξη του Κατάρ, ενώ φέτος έχει ξεκινήσει ιδανικά με την Παρί Σεν Ζερμέν, σκοράροντας 17 φορές και μοιράζοντας 18 ασίστ.

Υπερασπίστηκε την επιλογή του να ψηφίσει τον Μέσι ο Αλάμπα: «Δεν τον ψήφισα μόνος μου...»
LA LIGA

11:34 - 28.02.2023

Υπερασπίστηκε την επιλογή του να ψηφίσει τον Μέσι ο Αλάμπα: «Δεν τον ψήφισα μόνος μου...»

Ο Νταβίντ Αλάμπα θέλησε να υπερασπιστεί την επιλογή του να ψηφίσει τον Λιονέλ Μέσι για καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, αποθεώνοντας παράλληλα τον συμπαίκτη του στην Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Μέσι παρέλαβε το βραβείο από τον Τζιάνι Ινφαντίνο στο «Theatre du Chatelet» στο Παρίσι και ήταν ταπεινός όπως πάντα στην ομιλία του, ευχαριστώντας τους ανταγωνιστές και τους συμπαίκτες του που τον βοήθησαν να φτάσει σε αυτή τη διάκριση. Ωστόσο, ολοκλήρωσε με ένα μήνυμα στα τρία του παιδιά λέγοντας στον Τιάγκο, τον Ματέο και τον Τσίρο ότι είχε φτάσει η ώρα για ύπνο.

«Είναι χαρά να βρίσκομαι ξανά εδώ, με τον Μπενζεμά, με τον Κίλιαν, καθώς και οι δύο είχαν μια υπέροχη χρονιά. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, Σκαλόνι. και είμαστε εδώ για να τους εκπροσωπήσουμε όλους (την ομάδα της Αργεντινής) καθώς δεν θα ήμασταν εδώ χωρίς αυτόν. Ήταν μια τρελή χρονιά για μένα. 

Πέτυχα το όνειρό μου, μετά από τόσους αγώνες και τόση αποφασιστικότητα να το κερδίσω. «Η κατάκτηση του Μουντιάλ είναι ό,τι πιο όμορφο έχει συμβεί στην καριέρα μου. Είναι ένα όνειρο για πολλούς, αλλά λίγοι μπορούν να το κερδίσουν. Θέλω να στείλω ένα φιλί στα παιδιά μου, που το παρακολουθούν, Τιάγκο, Ματέο και Τσίρο, σας αγαπώ…… τώρα πηγαίνετε για ύπνο!», ανέφερε ο Λιονέλ Μέσι κατά την βράβευσή του.

Ο 35χρονος Αργεντινός αστέρας δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το μέλλον του, τόσο για τον σύλλογο όσο και για τη χώρα, με το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν να λήγει τον Ιούνιο. Ως αρχηγός της Αργεντινής, ο Μέσι μπόρεσε να ψηφίσει τους συμπαίκτες του, Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ, ως τις πρώτες δύο επιλογές του και τον Καρίμ Μπενζεμά ως τρίτη.