Της... ανατροπής στο «Θεράμικα» με νικήτρια την Μπαρτσελόνα σε ματς έπος!
i

© Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Της... ανατροπής στο «Θεράμικα» με νικήτρια την Μπαρτσελόνα σε ματς έπος!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 20:28 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:39 - 27.08.2023

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο «Θεράμικα», που η Μπαρτσελόνα από το υπέρ της 2-0 βρέθηκε να χάνει με 3-2, τελικά πήρε τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ με 4-3 και έμεινε στο -2 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένα τσουβάλι γκολ, ανατροπή στην ανατροπή και το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων. Η ματσάρα στο «Θεράμικα» τα είχε όλα. Και είχε και νικητή. Την Μπαρτσελόνα, που παρότι είδε να της στραβώνει για τα καλά το παιχνίδι, κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη με 4-3 επί της μαχητικής Βιγιαρεάλ και να παραμείνει κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης, που φιγουράρει στην κορυφή της La Liga.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» κυριάρχησε στο πρώτο 10λεπτο, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί, ενώ στο 5ο λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σόρλοθ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, διότι υπήρξε οφσάιντ. Η μπάλα όμως τιμωρεί. Και πόσο μάλλον όταν παίζεις κόντρα σε μία ομάδα της δυναμικής της Μπαρτσελόνα.

Αυτό είναι κάτι το οποίο συνειδητοποίησαν οι γηπεδούχοι, που είδαν τους «μπλαουγκράνα» στην πρώτη τους καλή στιγμή στο 12' να παίρνουν το προβάδισμα κόντρα στη ροή του ματς χάρη σε μία εύστοχη κεφαλιά του Γκάβι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έπειτα από μόλις 3 λεπτά οι Καταλανοί βρήκαν και δεύτερο γκολ, με τον Ντε Γιόνγκ να «εκτελεί» τον Γιόργκενσεν.

Ωστόσο, η ομάδα του Κίκε Σετιέν δεν πέταξε «λευκή πετσέτα». Αντιθέτως, έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να επιστρέψει από την... κόλαση, σε ένα παιχνίδι που το σκορ την αδικούσε βάσει της εικόνας της. Η αρχή έγινε στο 26ο λεπτό, όταν ο Φοΐθ με μια κεφαλιά μείωσε, ενώ στο 40' ο Πεντράθα «σέρβιρε» στον Σόρλοθ κι εκείνος έγραψε το 2-2 του πρώτο ημιχρόνου.

Μάλιστα, η Βιγιαρεάλ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσε το πρώτο και έφτασε στην ολική ανατροπή. Στο 50' ο Πεντράθα βρέθηκε ξανά σε ρόλο μαέστρου, αυτή τη φορά μοίρασε στον Μπαένα, που με ένα τρομερό τελειώμα νίκησε τον Τερ Στέγκεν και έκανε το 3-2. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα παρόλο που είχε δει το ματς να της «στραβώνει» για τα καλά, ανέβασε στροφές και τα έφερε όλα τούμπα.

Αρχικά, στο 68', με τον Φεράν Τόρες να επωφελείται από τις κόντρες και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ένα δυνατό σουτ για το 3-3, ενώ ύστερα από τέσσερα λεπτά ο Λεβαντόφσκι πήρε το ριμάπουντ μετά το δοκάρι του Γιαμάλ και με ένα πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-4 σε μία ματσάρα που έγινε της... ανατροπής.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Γιόργκενσεν, Πεντράθα, Κουένκα, Γκάμπια, Φόιθ, Παρέχο, Καπού, Τέρατς(77’ Μοράλες), Μπαένα, Σέρλοθ, Μορένο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Κουντέ, Κρίστενσεν(46’ Γκαρσία), Μάρκος Αλόνσο, Ντε Γιόνγκ, Ρομέου(63’ Τόρες), Γκιντογκάν, Γιαμάλ(76’ Φάτι), Γκάβι, Λεβαντόφσκι.