Κούκλα του σεξ, δακτυλικά αποτυπώματα και συλλήψεις: Ο εντοπισμός των ρατσιστών οπαδών θυμίζει... Netflix (vids)

Η κούκλα που χρησιμοποίησαν οι οπαδοί της Ατλέτικο και ο Βινίσιους

Κούκλα του σεξ, δακτυλικά αποτυπώματα και συλλήψεις: Ο εντοπισμός των ρατσιστών οπαδών θυμίζει... Netflix (vids)

Κώστας Τόπας 09:46 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 30.05.2023

Πώς οι ισπανικές Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων που επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Βινίσιους, αναρτώντας ένα πανό και μια κούκλα του σεξ σε μία γέφυρα της Μαδρίτης.

Oρισμένοι οπαδοί της Ατλέτικο προχώρησαν σε μία απαράδεκτη ενέργεια πριν από μερικούς μήνες με στόχο τον Βινίσιους. Συγκεκριμένα, πριν την αναμέτρηση με τους «μερένχες» τον περασμένο Ιανούαριο, ανήρτησαν ένα πανό κατά της Ρεάλ σε μια γέφυρα κοντά στο προπονητικό κέντρο των «μερένχες» και κρέμασαν και μία κούκλα με φανέλα του Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί ρατσιστικές επιθέσεις.

Λίγους μήνες αργότερα, οι ισπανικές Αρχές προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις ατόμων που φέρεται να κρέμασαν τη συγκεκριμένη μαύρη κούκλα με τη φανέλα του Βινίσιους σε γέφυρα της Μαδρίτης. Ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι, κατηγορούμενοι με περιοριστική εντολή να μην μπορούν να πλησιάσουν τον Βραζιλιάνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης ή να έχουν πρόσβαση στο «Μετροπολιτάνο», το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και σε οποιοδήποτε γήπεδο της LaLiga.

Τα κλειδιά της Επιχείρησης «Σάντρα»: Η έρευνα για τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους μετά το κρέμασμα της κούκλας από μια γέφυρα

Πώς μπόρεσαν οι Αρχές να εντοπίσουν και στη συνέχεια να συλλάβουν αυτά τα τέσσερα άτομα; Η επιχείρηση «Σάντρα», όπως ονομάστηκε βάσει του ονόματος που έχει στο εμπόριο η συγκεκριμένη κούκλα, χρειάστηκε αρκετά 24ωρα για να επιλυθεί. 

«Η κούκλα που κρέμασαν από τη γέφυρα παριστάνοντας τον Βινίσιους ήταν μια φουσκωτή κούκλα, ένα ερωτικό φετίχ. Οι ερευνητές βρήκαν την κούκλα και επίσης ένα πανό πλάτους 16 μέτρων που έγραφε "Η Μαδρίτη μισεί τη Ρεάλ", που είναι ένα από τα συνθήματα χρησιμοποιείται από τους φανατικούς οπαδούς της Ατλέτικο», ανέφερε αρχικά ερευνητής της υπόθεσης.

Πρώτη δουλειά της αστυνομίας ήταν να αναζητήσει δαχτυλικά αποτυπώματα στην κούκλα και το πανό, ωστόσο τα… ίχνη δεν οδήγησαν πουθενά, καθώς τα συγκεκριμένα ερωτικά βοηθήματα έχουν πολλούς… χρήστες και ενίοτε αγοράζονται μεταχειρισμένα! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην κούκλα να βρεθούν έκα διαφορετικά δαχτυλικά αποτυπώματα, αλλά μόλις τρία εξ αυτών ήταν ολοκληρωμένα και έτσι δεν μπορούσε από εκεί να γίνει ασφαλής ταυτοποίηση.

Η κούκλα που χρησιμοποίησαν οι οπαδοί της Ατλέτικο

«Ο κόσμος των φουσκωτών κούκλων είναι κάπως περίπλοκος, επειδή πωλούνται μεταχειρισμένα, υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν την ίδια κούκλα... οπότε τα δαχτυλικά αποτυπώματα δεν οδήγησαν πουθενά. Προσπαθήσαμε λοιπόν να εντοπίσουμε τα σημεία πώλησης της συγκεκριμένης κούκλας», εξήγησαν οι Αρχές.

Η συγκεκριμένη κούκλα που χρησιμοποιήθηκε από τους οπαδούς της Ατλέτικο, ονομάζεται Σάντρα και κοστολογείται στα 24 ευρώ. Πωλείται σε 58 ηλεκτρονικά καταστήματα και δεκάδες φυσικά καταστήματα στη Μαδρίτη. Ετσι, η αστυνομία δεν είχε άλλη επιλογή από το να αρχίσει να ερευνά ένα-ένα ξεχωριστά τα σημεία πώλησης.

Το οριστικό στοιχείο για την Αστυνομία: Μια φωτογραφία της φουσκωτής κούκλας μπροστά από έναν τοίχο

Τελικά, έπειτα από ατελείωτες ώρες έρευνας, οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στον εντοπισμό των δραστών, όταν όταν είδαν στο Twitter την ανάρτηση ενός οπαδού της Ατλέτικο με τη συγκεκριμένη κούκλα τοποθετημένη μπροστά από έναν τοίχο.

Οι Αρχές εντόπισαν αυτόν τον τοίχο στην περιοχή ενός μπαρ και έτσι βρέθηκε στα ίχνη του δράστη, ενός οπαδού της Ατλέτικο ονόματι Άνχελ. Στη συνέχεια, χάρη στο «στίγμα» από το κινητό του τηλέφωνο διαπίστωσαν πως ο εν λόγω οπαδός ήταν κοντά στη γέφυρα τη στιγμή που κρεμάστηκε η κούκλα με τη φανέλα του Βινίσιους. Με παρόμοιο τρόπο ταυτοποιήθηκαν και άλλοι τρεις οπαδοί της Ατλέτικο, οι οποίοι έπιναν ξένοιαστοι μπίρες στην ίδια περιοχή με τον πρώτο κι αποδείχθηκε ότι ήταν συνεργοί στην αποτρόπαια ενέργεια κατά του Βραζιλιάνου αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.