Βλαχοδήμος: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ που ο πρόεδρός μας είχε συλληφθεί κι εμείς…»

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

i

© Intime

Βλαχοδήμος: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ που ο πρόεδρός μας είχε συλληφθεί κι εμείς…»

Sportal newsroom 21:41 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:17 - 07.11.2023

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησε για την πενταετή θητεία του στη Μπενφίκα, ενώ αναφέρθηκε και στη σύλληψη του προέδρου της ομάδας, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα.

Μετά από πέντε χρόνια στη Μπενφίκα, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έφυγε το καλοκαίρι για την Αγγλία και τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Σε συνέντευξή του ο Έλληνας τερματοφύλακας, μίλησε για την πενταετή θητεία του στη πορτογαλική ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στη σύλληψη του προέδρου της ομάδας, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα.

Για τα χρόνια του στη Μπενφίκα: «Έζησα φανταστικά πράγματα και απέκτησα απίστευτες και αξέχαστες εμπειρίες. Όχι μόνο να αγωνίζεσαι και να κερδίζεις τίτλους, αλλά και εκτός γηπέδου. Μεγάλωσα, έγινα πατέρας, τα παιδιά μου γεννήθηκαν δίπλα στο ΝταΛουζ. Έκανα επίσης πολλούς φίλους στην Πορτογαλία».

Για το ποιες ήταν οι καλύτερες αναμνήσεις του: «Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Marquês de Pombal. Και φυσικά όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Μπενφίκα ήταν φανταστικά. Αλλά αν πρέπει να διαλέξω ένα παιχνίδι, αυτό είναι το πλέι οφ του Champions League, στο γήπεδο της Αϊντχόφεν, στο οποίο προκριθήκαμε παρότι μείναμε με δέκα παίκτες. 

Ήταν πολύ σημαντικό να βρεθώ ξανά στη φάση των ομίλων του Champions League. Εκείνη την εποχή υπήρχαν αρκετά προβλήματα εκτός γηπέδου (σύλληψη και αποχώρηση του προέδρου Λουίς Φιλίπε Βιέιρα) και με αυτό το τρόπο μπορέσαμε να αποκαταστήσουμε την ηρεμία και να βάλουμε την ομάδα στον δρόμο που βρίσκεται σήμερα».