«Ο Βλαχοδήμος ζήτησε να φύγει, Γιουνάιτεντ και Άγιαξ τα φαβορί» (vid)

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

i

©Intime

«Ο Βλαχοδήμος ζήτησε να φύγει, Γιουνάιτεντ και Άγιαξ τα φαβορί» (vid)

Ορέστης Καδδάς 09:32 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 21.08.2023

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος φαίνεται να βρίσκεται κοντά στην αποχώρησή του από τη Μπενφίκα μετά το επεισόδιο με τον Ρόγκερ Σμιντ, πριν το παιχνίδι με την Εστρέλα.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν αγωνίστηκε το Σάββατο (19/8) απέναντι στην Εστρέλα Αμαδόρα για το πορτογαλικό πρωτάθλημα, έπειτα από φραστικό επεισόδιο που είχε με τον προπονητή του, Ρόγκερ Σμιντ. Ως αποτέλεσμα ο Έλληνας τερματοφύλακας έμεινε εκτός αποστολής και για την ώρα το ενδεχόμενο να αποχωρήσει μοιάζει πάρα πολύ πιθανό, σύμφωνα και με ρεπορτάζ της πορτογαλικής «A Bola».

Ο λόγος του επεισοδίου φέρεται να είναι το γεγονός πως ο Γερμανός προπονητής είπε στον Έλληνα διεθνή πως ο βασικός τερματοφύλακας για την χρονιά θα είναι ο νεοαποκτηθέντας Ανατόλι Τρούμπιν, ο οποίος ήρθε από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η απόφαση αυτή όπως γίνεται κατανοητό δεν άρεσε καθόλου στον Οδυσσέα, ο οποίος ζήτησε να αποχωρήσει από τους «Αετούς».

Ο Βλαχοδήμος βρισκόταν έτσι και αλλιώς στην κορυφή της λίστας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη θέση του αναπληρωματικού τερματοφύλακα και πλέον η περίπτωσή του γίνεται ολοένα και πιο εφικτή για τους «Κόκκινους Διαβόλους». Ο Ντιν Χέντερσον αναμένεται να αποχωρήσει είτε για την Κρίσταλ Πάλας είτε για τη Νότιγχαμ Φόρεστ και επομένως η ομάδα του Έρικ τεν Χαχ θα βγει στην αγορά για νέο τερματοφύλακα.

Μια άλλη περίπτωση που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες είναι αυτή του Άγιαξ, με την ομάδα από το Άμστερνταμ να έχει χάσει τον βασικό της τερματοφύλακα, Χερόνιμο Ρούλι για αρκετούς μήνες έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του και συνεπώς να αναζητεί βασικό γκολκίπερ. Θυμίζουμε πως «Αίαντας» είχε ενδιαφερθεί και πέρυσι για την περίπτωσή του, αλλά τελικά προτίμησε τον Αργεντίνο. 

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ρόγκερ Σμιντ απέφυγε να δώσει μια απάντηση σχετικά με το μέλλον του Οδυσσέα και όταν ρωτήθηκε απάντησε απλά: «Δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα», Το μόνο που είπε σχετικά με την απόφασή του να αλλάξει τερματοφύλακα ήταν ότι: «Ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελα καινούργια ενέργεια στη θέση του τερματοφύλακα. Έχουμε τρεις πολύ καλούς τερματοφύλακες και η απόδοση του Βλαχοδήμου δεν ήταν καλή σε εκείνο το παιχνίδι (με τη Μποαβίστα) και έτσι αποφάσισα να προωθήσω τον ανταγωνισμό».

O 29χρόνος τερματοφύλακας βρίσκεται από το 2018 στη Μπενφίκα, όταν και πήρε μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό και κέρδισε σχεδόν αμέσως τη θέση του βασικού. Έχει 225 συμμετοχές με την ομάδα της Λισαβώνας και την περασμένη χρονιά έφτασε μέχρι του 8 του Champions League και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη Μπενφίκα.