«Ντου» της εφορίας στο σπίτι του Βλαχοδήμου και δύο συμπαικτών του στη Μπενφίκα (vid)

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

i

©Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

«Ντου» της εφορίας στο σπίτι του Βλαχοδήμου και δύο συμπαικτών του στη Μπενφίκα (vid)

Κώστας Τόπας 15:14 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 17.05.2023

Η μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου αλλά και των Γκονσάλο Γκέδες και Τσικίνιο βρίσκονται υπό έρευνα από την Εφορία της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο ενός σχεδίου απάτης που περιλαμβάνει μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Οι μεταγραφές των Οδυσσέα Βλαχοδήμου αλλά και των Γκονσάλο Γκέδες και Τσικίνιο βρίσκονται υπό έρευνα από την Εφορία της Μπενφίκα, στο πλαίσιο ενός σχεδίου απάτης που περιλαμβάνει μεταγραφές ποδοσφαιριστών, ανέφερε το CMTV. Στην περίπτωση της Μπενφίκα, η έρευνα επικεντρώνεται στην περίοδο μεταξύ 2015 και 2020, όταν ο Λουίς Φιλίπε Βιέιρα ήταν ο πρόεδρος των Αετών.

Ο Γκονσάλο Γκέδες αποχώρησε από την Μπενφίκα για την Παρί τον Ιανουάριο του 2017 με αντάλλαγμα 30 εκατομμύρια ευρώ συν επτά εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους και το 2017/18 μεταγράφηκε στη Βαλένθια, η οποία αργότερα κατέληξε να υπογράψει τον εξτρέμ έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ. Νωρίτερα αυτή τη σεζόν, ο Πορτογάλος διεθνής αποκτήθηκε από τη Γουλβς έναντι ποσού περίπου 32 εκατομμυρίων ευρώ συν μπόνους, αφού είχε δοθεί δανεικός στην Μπενφίκα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τον Τσικίνιο, διερευνώνται το περίγραμμα των διαδοχικών συμφωνιών μεταξύ Μπενφίκα και Μορεϊρένσε το 2018/19, ενώ ο Έλληνας τερματοφύλακας, Οδυσσέας Βλαχοδήμος είχε αποκτηθεί την ίδια σεζόν από τον Παναθηναϊκό έναντι 2,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρουν στην Πορτογαλία, το πρωί της Τετάρτης (17/05) πραγματοποιήθηκαν έρευνες από την Εφορία στα σπίτια των τριών παικτών της Μπενφίκα. Οπως τονίζει η «Abola», η «Record» και το «CNN» που αποκάλυψε το θέμα, η Εφορία υποπτεύεται φοροδιαφυγή αλλά και παράνομες πράξεις σε σχέση με τα δικαιώματα εικόνας.