Η Αργεντινή με ήρωα τον Οταμέντι έβαλε τέλος στο σερί της Βραζιλίας (vid)

Οταμέντι

i

PrtScr

Η Αργεντινή με ήρωα τον Οταμέντι έβαλε τέλος στο σερί της Βραζιλίας (vid)

Κώστας Τόπας 08:23 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 22.11.2023

Με το «χρυσό» γκολ του Νικολάς Οταμέντι, η εθνική Αργεντινής έσπασε το ιστορικό σερί της Βραζιλίας για την πρώτη της εντός έδρας ήττα σε προκριματικά και κατέκτησε το τρίποντο με 1-0.

Ηταν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Από άγρια επεισόδια μεταξύ των οπαδών στις εξέδρες μέχρι τα συγκινητικά λόγια του Λιονέλ Σκαλόνι για την ενδεχόμενη αποχώρησή του από τον πάγκο της «Αλμπισελέστε».

Αφού το ματς τελικά ξεκίνησε με 30 λεπτά καθυστέρηση, το θέαμα δεν ήταν ιδιαίτερα πλούσιο μιας και στα πρώτα 45 λεπτά υπήρξαν κυρίως δύο φάσεις αλλά και 22 (!) φάουλ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλία ανέβασε ρυθμούς αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Έτσι η πρωταθλήτρια κόσμου έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Στο 63ο λεπτό, με πολύ ωραία κεφαλιά ο Οταμέντι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έτσι έβαλε τέλος στο απίθανο αήττητο της Βραζιλίας (έπαιξε για 10 για 9' λόγω αποβολής του Ζοέλτον στο 81') και πλήγωσε τόσο τη Γαλλία, αλλά και την Ουρουγουάη αφού την προσπέρασε στη βαθμολογία.