Ινφαντίνο: «Δεν υπάρχει η παραμικρή θέση για βία στο ποδόσφαιρο, εντός και εκτός γηπέδου»

Τζιάνι Ινφαντίνο

Ινφαντίνο: «Δεν υπάρχει η παραμικρή θέση για βία στο ποδόσφαιρο, εντός και εκτός γηπέδου»

Ιάσονας Τσίλης 21:08 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:24 - 22.11.2023

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μίλησε για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/11) στην αναμέτρηση μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής στο «Μαρακανά», καταδικάζοντας τα επεισόδια της αστυνομίας και των οπαδών.

Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τις άγριες σκηνές βίας μεταξύ αστυνομικών και οπαδών, η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 της Βραζιλίας με γκολ του Οταμέντι.

Οπαδοί έφευγαν αιμόφυρτοι από το γήπεδο και οι εικόνες ήταν αποκρουστικές, πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Οι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής ήταν εξαγριωμένοι με όσα συνέβησαν και όπως ήταν αναμενόμενο, πανηγύρισαν... ακόμα πιο έξαλλα την πολύ μεγάλη νίκη τους.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σχολίασε τα όσα έγιναν, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας.

Η ανάρτηση του Ινφαντίνο

«Δεν υπάρχει η παραμικρή θέση για τη βία στο ποδόσφαιρο, εντός ή εκτός γηπέδου. Τέτοια γεγονότα, όπως αυτά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Μουντιάλ στο στάδιο Μαρακανά, δεν έχουν θέση στο άθλημά μας ή στην κοινωνία μας.

Απίστευτο: Οι Αργεντινοί συγκρούονταν με την αστυνομία και ένας Βραζιλιάνος έβγαζε σέλφι ατάραχος
WORLD CUP

11:50 - 22.11.2023

Απίστευτο: Οι Αργεντινοί συγκρούονταν με την αστυνομία και ένας Βραζιλιάνος έβγαζε σέλφι ατάραχος

Ένας Βραζιλιάνος φίλαθλος φαίνεται ότι διασκέδαζε βλέποντας τους οπαδούς της Αργεντινής να συγκρούονται με την αστυνομία, αφού έβγαλε το κινητό του και έβγαλε ατάραχος σέλφι.

Χωρίς υπερβολή, όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι οπαδοί, τα επιτελεία και οι άρχοντες των αγώνων θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους να διασκεδάζουν με το ποδόσφαιρο και ζητώ από τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν πως αυτό είναι σεβαστό σε όλα τα επίπεδα»