Σκοτώθηκε στη Βραζιλία 23χρονη οπαδός της Παλμέιρας, συνελήφθη ένας άνδρας - Συγκλονίζουν τα βίντεο

Σκοτώθηκε στη Βραζιλία 23χρονη οπαδός της Παλμέιρας, συνελήφθη ένας άνδρας - Συγκλονίζουν τα βίντεο

Γιώργος Σακελλαρίου 11:29 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 12.07.2023

Στη Βραζιλία θρηνούν τον χαμό 23χρονης οπαδού της Παλμέιρας πριν το ντέρμπι με τη Φλαμένγκο. Συνελήφθη ένας ύποπτος, συγκλονιστικά βίντεο.

Τα περιστατικά βίας στο ποδόσφαιρο δεν έχουν τελειωμό.

Αυτή τη φορά στη Βραζιλία, μία 23χρονη οπαδός της Παλμέιρας, η Γκαμπριέλα Ανέλι, έχασε τη ζωή της σε συμπλοκή πριν το ντέρμπι της ομάδας της στην οποία είναι προπονητής ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ Άμπελ Φερέιρα, με τη Φλαμένγκο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κοπέλα δέχθηκε μπουκάλι στο λαιμό. Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και προκάλεσε συναγερμό στις αρχές. Η Αστυνομία του Σάο Πάολο συνέλαβε έναν ύποπτο που εμπλέκεται στην υπόθεση και αναζητά περισσότερες εικόνες για να συνεχιστεί η έρευνα. 

Η συμπλοκή έγινε περίπου στις 5 το απόγευμα, ενώ το παιχνίδι ξεκίνησε στις 9 το βράδυ. Η αστυνομία ελέγχει τις κάμερες στο σημείο που έχασε τη ζωή της η νεαρή οπαδός κι ελπίζει άμεσα να καταλήξει στους ενόχους. Σε βίντεο στα social media φαίνεται ένας οπαδός με σακίδιο στην πλάτη να εκτοξεύει αντικείμενο, αλλά δεν είναι ξεκάρο αν αυτός χτύπησε την κοπέλα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, αφού όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ της χώρας, από τα θραύσματα του μπουκαλιού κόπηκε ο λαιμός της.

Σε ένα άλλο βίντεο που φιλοξενείται στο «Metropoles» φαίνεται η Ανέλι πεσμένη στον δρόμο και οπαδοί της Παλμέιρας να ζητούν βοήθεια. Ο οπαδός που συνελήφθη ονομάζεται Λεονάρντο Φελίπε Ξαβιέ Σαντιάγο και κατηγορείται γι’ απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μάουρο Σεζάρ Περέιρα.

Η Παλμέιρας σε κάθε περίπτωση συνεργάζεται με την αστυνομία για να βρεθεί ο ένοχος ή οι ένοχοι. Στην ανακοίνωση του βραζιλιάνικου συλλόγου αναφέρεται: «Λυπούμαστε βαθιά για τον θάνατο της οπαδού Gabriela Anelli, η οποία χτυπήθηκε από ένα μπουκάλι κοντά στο Allianz Parque, πριν από τον αγώνα με τη Φλαμένγκo.

Θρήνος στην Αργεντινή: Οπαδός έπεσε στο κενό κι έχασε τη ζωή του στο «Monumental» στο ματς Ρίβερ Πλέιτ – Ντεφένσια (vid)
REST OF THE WORLD

23:27 - 03.06.2023

Θρήνος στην Αργεντινή: Οπαδός έπεσε στο κενό κι έχασε τη ζωή του στο «Monumental» στο ματς Ρίβερ Πλέιτ – Ντεφένσια (vid)

Ένας οπαδός έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος στο Μονουμεντάλ κι έχασε τη ζωή του στη διάρκεια του αγώνα Ρίβερ Πλέιτ- Ντεφένσια, ο οποίος διεκόπη.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μια 23χρονη νεαρή γυναίκα είναι θύμα βαρβαρότητας σε ένα περιβάλλον που θα έπρεπε να είναι διασκέδαση. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην οικογένειά της κι απαιτούμε ταχύτητα στη διερεύνηση αυτού του εγκλήματος, που βλάπτει τον λόγο ύπαρξής μας και διακυβεύει την εικόνα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου».

Η κηδεία της Γκαμπριέλα Ανέλι έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο Embu das Artes, στη Μητροπολιτική Περιφέρεια του Σάο Πάολο και πλήθος οπαδών της Παλμέιρας τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία.