Βρούτσης: «Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν γρήγορα τα προβλήματα στο ΟΑΚΑ»

Βρούτσης: «Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν γρήγορα τα προβλήματα στο ΟΑΚΑ»

Sportal newsroom 21:25 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:33 - 29.09.2023

Με μία ενημέρωση ο αναπληρωτής Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε πως θα γίνουν τα πάντα για να αντιμετωπιστεί γρήγορα το πρόβλημα με το στέγαστρο του ΟΑΚΑ.

Τις τελευταίες ώρες το πρόβλημα στατικότητας του στεγάστρου του ποδοσφαιρικού ΟΑΚΑ, έχει φέρει σε μπελάδες τον Παναθηναϊκό, ο οποίος καλείται να βρει νέα έδρα για τα παιχνίδια του Europa League

Κάπως έτσι με μία ενημέρωση ο αναπληρωτής Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε ότι θα γίνουν όλα τα απαραίτητα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. 

Η ενημέρωση αναλυτικά: 

«Κατόπιν της απόφασης του ΟΑΚΑ, που σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ανέστειλε τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο, ο Υπουργός ήδη συνεργάζεται στενά με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα τα προβλήματα που ανέκυψαν από αυτή την αναγκαία απόφαση. 

Πρώτιστο μέλημά μας ήταν και παραμένει η ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων. Ο κ. Βρούτσης, την προσεχή Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, θα προβεί σε ανακοινώσεις για τις περαιτέρω ενέργειες αντιμετώπισης των ζητημάτων που προκύπτουν στη λειτουργία της αθλητικής κοινότητας».

Με μια ανακοίνωση ο Παναθηναϊκός έδειξε τη δυσανασχέτησή του για το πρόβλημα που εμφανίστηκε στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΟΑΚΑ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη μελέτης για το στέγαστρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Ολυμπιακού Σταδίου, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι από κατασκευής του δεν ανταποκρίνεται στα επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας. 

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το στέγαστρο είχε κατασκευαστεί από τον Καλατράβα, εκ των κορυφαίων αρχιτεκτόνων στο είδος αυτών των κατασκευών και από την Cimolai, την κορυφαία εταιρία στον κόσμο σε σιδηρές κατασκευές, η οποία έχει κατασκευάσει τα σκέπαστρα των περισσότερων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών γηπέδων, ενώ στο έργο συμμετείχαν σπουδαιότατοι Έλληνες αρχιτέκτονες και μηχανικοί. 

Υ.Γ. Θα είναι μάλλον τυχαίο γεγονός το χρονικό σημείο που δημοσιοποιείται μια μελέτη που ξεκίνησε το 2021, σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε στο συγκεκριμένο γήπεδο 120.000 θεατές… 

Παναθηναϊκός: Από τους 0... στους 9 βαθμούς σε μία διετία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:41 - 29.09.2023

Παναθηναϊκός: Από τους 0... στους 9 βαθμούς σε μία διετία

Τη σεζόν 2020-2021, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε σε Τρίπολη, Ζωσιμάδες και Αγρίνιο με 1-0. Με τη συμπλήρωση της 6ης αγωνιστικής, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφυγε από τα τρία επαρχιακά γήπεδα με το απόλυτο και εύκολες νίκες.

Υ.Γ.1 Ρωτήθηκε σχετικά με τη μελέτη που συντάχθηκε, ο Καλατράβα και η εταιρία Cimolai; 

Υ.Γ.2 Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι η αρχική στατική μελέτη προέβλεπε πολύ βαριά τζάμια στην οροφή του στεγάστρου και τελικά αντ’ αυτών τοποθετήθηκαν πλεξιγκλάς/lexan, γιατί δεν προλάβαιναν το χρονοδιάγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το στέγαστρο είχε κατασκευαστεί με προδιαγραφές να αντέχει το βάρος των τζαμιών, το οποίο είναι πολλαπλάσιο των lexan. Το γνωρίζουν αυτό αυτοί που έκαναν τη μελέτη στατικού ελέγχου; Περιμένουμε απαντήσεις/διευκρινίσεις».