Υψηλής επικινδυνότητας το ματς Άιντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ: Περισσότεροι από 100 τραυματίες στα σοβαρά επεισόδια στο ματς με τη Στουργκάρδη

Υψηλής επικινδυνότητας το ματς Άιντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ: Περισσότεροι από 100 τραυματίες στα σοβαρά επεισόδια στο ματς με τη Στουργκάρδη

Γιώργος Σακελλαρίου 18:02 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 26.11.2023

Συναγερμός στη γερμανική αστυνομία για τον αγώνα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Πέμπτη μετά τις ταραχές στο ματς με τη Στουτγκάρδη, στο οποίο τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100 οπαδοί.

Μετά τις σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ οπαδών της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και της αστυνομίας στον εντός έδρας αγώνα με τη Στουτγκάρδη, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Πέμπτη προκαλεί πονοκέφαλο στη γερμανική αστυνομία.

Στο παιχνίδι της αντιπάλου του ΠΑΟΚ με τη Στουτγκάρδη υπήρξαν ταραχές και σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ενώ ακόμα μετρούν τραυματίες από την πλευρά των οπαδών της Άιντραχτ, αλλά και της αστυνομίας.

Στα ρεπορτάζ αναφέρεται ότι τα επεισόδια σηματοδοτούν την έναρξη κακών σχέσεων μεταξύ των οπαδών της Φρανκφούρτης και της αστυνομίας. Αναλυτικά όσα γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ: «Τις τρομακτικές σκηνές πριν την έναρξη του αγώνα ακολούθησε μια σχεδόν απόκοσμη ηρεμία κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι Ultras επέστρεψαν στις εξέδρες περίπου 20 λεπτά μετά την έναρξη.

Ακόμα και την επόμενη μέρα, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Οι περιγραφές ποικίλλουν πολύ και οι ψευδείς δηλώσεις κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Βίντεο κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνουν διάφορα αντικείμενα να εκτοξεύονται στους αστυνομικούς. Διακρίνεται επίσης η μαζική χρήση χημικών από την αστυνομία.

Ένα δελτίο τύπου της αστυνομίας που δημοσιεύτηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου αναφέρει ότι οπαδοί της Άιντραχτ επιτέθηκαν στους αντιπάλους στις 17:45 μ.μ. “Επιτέθηκαν επίσης σε διασώστες. Όταν η υπηρεσία ασφαλείας κάλεσε τότε την αστυνομία για βοήθεια, μεγάλος αριθμός οπαδών της Φρανκφούρτης επιτέθηκε μαζικά. Μεταξύ άλλων, πέταξαν μπουκάλια, πυρσούς και σιδερένιες βέργες. Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού και ρόπαλα για να αποκρούσει τις επιθέσεις και σταμάτησε τις ταραχές καλώντας αμέσως πρόσθετες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Έγιναν αρκετές συλλήψεις”.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Άιντραχτ, Φίλιπ Ρέσκε, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τους οπαδούς τόνισε: «Δεν έχω πληροφορίες που να το επιβεβαιώνουν αυτό που λέει η αστυνομία. Στις 6:50 μ.μ. η αστυνομία ανέφερε την υποτιθέμενη επίθεση. Ακόμη και στο μεταγενέστερο δελτίο τύπου δεν υπάρχει τίποτα για αντίπαλες ομάδες οπαδών”.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 50 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Το οπαδικό κίνημα με τη σειρά του ανέφερε «τουλάχιστον 70 τραυματίες οπαδούς, επτά από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Κάποιοι οπαδοί έπεσαν αναίσθητοι από τις σκάλες. Γυναίκες και παιδιά χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες. Αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση τη στρατηγική της αστυνομίας, της οποίας ηγείται νέος επικεφαλής επιχειρήσεων».

Απώλεια για την Άιντραχτ πριν τον «τελικό» με τον ΠΑΟΚ
BUNDESLIGA

22:04 - 25.11.2023

Απώλεια για την Άιντραχτ πριν τον «τελικό» με τον ΠΑΟΚ

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν τα πήγε καλά στην πρόβα - τζενεράλε πριν τον ΠΑΟΚ, αφού ηττήθηκε με 2-1 από τη Στουτγκάρδη. Το βλέμμα στρέφεται στο ματς της Πέμπτης (30/11) με τον «Δικέφαλο του Βορρά», εκεί όπου θα κριθεί η πρωτιά του ομίλου.

Στα γερμανικά ΜΜΕ τονίζεται επίσης: «Στο Conference League, η Άιντραχτ πρέπει να τα βγάλει πέρα χωρίς τους φιλάθλους της στο Αμπερντίν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Η UEFA επέβαλε αυτή την ποινή, αφού ένας παίκτης της Ελσίνκι χτυπήθηκε από ένα αντικείμενο και άναψανπολλά καπνογόνα. Μετά τις ταραχές ο σύλλογος είναι πιο υποχρεωμένος από ποτέ να απαγορεύσει οριστικά τους βίαιους οπαδούς, ώστε ν’ αποτραπούν επεισόδια στον ερχόμενο εντός έδρας αγώνα του Conference League με τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι είναι εκρηκτικό. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι όλοι θα έχουν το μυαλό τους στον αγωνιστικό χώρο».

Sportal Sunday Live για το Παναθηναϊκός - Άρης και τη μεταγραφή Πετρούσεφ στον Ολυμπιακό