Ακάθεκτη η Λεβερκούζεν στο +8 από τη Μπάγερν – Φουλάρει για Champions League η Στουτγκάρδη

Ακάθεκτη η Λεβερκούζεν στο +8 από τη Μπάγερν – Φουλάρει για Champions League η Στουτγκάρδη

Sportal newsroom 18:48 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:53 - 17.02.2024

Η Λεβερκούζεν νίκησε 2-1 τη Χαϊντενχάιμ κι αύξησε τη διαφορά από τη Μπάγερν Μονάχου. Απτόητη για έξοδο στο Champions League η Στουτγκάρδη.

Ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της έκανε η Λεβερκούζεν.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο νίκησε 2-1 και τη Χαϊντενχάιμ εκτός έδρας για την 22η αγωνιστική της Bundesliga. Η Στουτγκάρδη, παράλληλα, νίκησε εκτός έδρας με 1-0 τη Ντάρμσταντ και πλέον μπορεί να ονειρεύεται το Champions League.

Ντάρμσταντ – Στουτγκάρδη

Ο Γκιρασί επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα και τις υποχρεώσεις του από τη Γουινέα και πήρε ξανά από το χέρι τη Στουτγκάρδη.

Στο 12’ άνοιξε το σκορ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Στο 16’ ακυρώθηκε γκολ του Μεχλέμ για τη Ντάρμσταντ, ενώ στη συνέχεια υπήρξε διακοπή στον αγώνα, λόγω διαμαρτυριών των οπαδών. Στο 45’+22’ (!) αποβλήθηκε για τη Στουτγκάρδη ο Στένζελ, αλλά η ομάδα του όχι μόνο άντεξε στην πίεση στο δεύτερο μέρος, αλλά πέτυχε και το 2-0 με τον Νταχούντ στο 92’.

Χαϊντενχάιμ – Λεβερκούζεν

Στο 45’+2’ ο Φρίμπονγκ έκανε το 1-0 για τη Λεβερκούζεν και στο 81’ ο Αντλί έκανε το 2-0. Οι γηπεδούχοι απλά μείωσαν στο 87’ με τον Κλάιντινστ.

Χόφενχαϊμ – Ουνιόν Βερολίνου

Σπουδαία νίκη επί της Χόφενχαϊμ πέτυχε η Ουνιόν Βερολίνου. Το ματς διεκόπη για ένα τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο, επειδή οι οπαδοί των φιλοξενούμενων πέταξαν μπαλάκια του τένις στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 45’+3’ αποβλήθηκε για τους γηπεδούχους ο Ενσόκι και στο 45’+6’ έμεινε με δέκα παίκτες και η Ουνιόν, διότι είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φόλαντ. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, σκόραραν στο 84’ με τον Αάρονσον και πήραν σημαντική νίκη στη μάχη για την παραμονή.

Μάιντς – Άουγκσμπουργκ

Στο 44’ ο Φαν ντεν Μπέργκ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους κι αυτό το γκολ έκρινε το ματς. Στο 45’+6’ για τη Μάιντς έχασε πέναλτι ο Αμίρι και έτσι το ματς ήταν δραματικό έως το φινάλε, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης.

Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ συνεχίζει τη μετριότατη πορεία της στο πρωτάθλημα. Προηγήθηκε 1-0 με τον Φίλκρουγκ στο 8’ επί της Βόλφσμπουργκ, όμως, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 64’ με τον Γκέρχαρντ για το τελικό 1-1.