Το υπέροχο καλωσόρισμα της Ντόρτμουντ για τον Αφρικανό πρωταθλητή της Σεμπαστιάν Αλέ (vids)

Σεμπαστιάν Αλέ

i

PrtScr

Το υπέροχο καλωσόρισμα της Ντόρτμουντ για τον Αφρικανό πρωταθλητή της Σεμπαστιάν Αλέ (vids)

Κώστας Τόπας 09:51 - 16.02.2024

Λίγες μέρες μετά τον τίτλο του πρωταθλητή Αφρικής, ο ήρωας της Ακτής Ελεφαντοστού, Σεμπαστιάν Αλέ, έτυχε πολύ θερμής υποδοχής κατά την επιστροφή του στον σύλλογο από τους συμπαίκτες του στη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ένα καλωσόρισμα αντάξιο της νέας του ιδιότητας ήρωα. Καθοριστικός σκόρερ στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής κόντρα στη Νιγηρία (2-1), ο επιθετικός της Ακτής Ελεφαντοστού, Σεμπαστιάν Αλέ, επέστρεψε στην ομάδα του Μπορούσια Ντόρτμουντ αυτήν την Πέμπτη (15/02). Οι συμπαίκτες του του ετοίμασαν ένα μικρό πάρτι τη στιγμή που περνούσε τις πόρτες του προπονητικού κέντρου, όπου κυριολεκτικά ο 29χρονος επιθετικός «πνίγηκε» από αγκαλιές.

«Ναι, χαίρομαι που επέστρεψα», ανέφερε αρχικά ο Αλέ και στη συνέχεια τόνισε. «Υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Έγιναν πολλά πράγματα και χάρηκα πολύ που είδα τα παιδιά. Ελπίζω να χάρηκαν και αυτοί που με είδαν! Ήταν Ένα θερμό καλωσόρισμα. Όπως πάντα, αυτό θέλουν όλοι. Θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες, να κερδίζουμε βαθμούς, να ανεβαίνουμε ακόμα πιο ψηλά στον πίνακα, να σκοράρουμε και προφανώς να πανηγυρίζουμε μπροστά στον κίτρινο τοίχο!».

Η συγκινητική ιστορία του Αλέ: Από την καταπολέμηση καρκίνου μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (vids)
BUNDESLIGA

10:05 - 13.02.2024

Η συγκινητική ιστορία του Αλέ: Από την καταπολέμηση καρκίνου μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (vids)

Μετά από 599 ημέρες διάγνωσης με καρκίνο, ο επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Αλέ, έγινε ο ήρωας της Ακτής Ελεφαντοστού πετυχαίνοντας το γκολ που έδωσε στην χώρα του το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ήδη πολύ συγκινημένος μετά το σφύριγμα της λήξης την περασμένη Κυριακή (11/02), ο Αλέ ήταν το σύμβολο της ελπίδας του Ελεφαντοστού αφού πέρασε από πολλές δοκιμές τους τελευταίους 18 μήνες, κυρίως κερδίζοντας τον αγώνα του ενάντια στον καρκίνο των όρχεων. Στα πρόθυρα του αποκλεισμού αρκετές φορές στη διοργάνωση, η Ακτή Ελεφαντοστού τελικά βασίστηκε στον 29χρονο επιθετικό της, ο οποίος επέστρεψε από την κόλαση για να δώσει χαρά σε έναν ολόκληρο λαό.