«Αυτοκτονία» της Λεβερκούζεν, τη... χαράμισε η Μάιντζ που ηττήθηκε στο 101'

Ουνιόν Βερολίνου - Κολωνία

i

Photo by Stuart Franklin/Getty Images

«Αυτοκτονία» της Λεβερκούζεν, τη... χαράμισε η Μάιντζ που ηττήθηκε στο 101'

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:34 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 05.05.2023

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ηττήθηκε στην έδρα της από την Κολωνία και η… απομάκρυνση από την Ευρώπη ήταν κοντά. Ωστόσο η Μάιντζ δεν φρόντισε να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία, χάνοντας από τη Σάλκε, με γκολ που δέχθηκε στο 101'

Κόντρα σε έναν θεωρητικά ευκολότερο αντίπαλο, η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο που θα την κρατούσε σταθερή στο ευρωπαϊκό της μονοπάτι. Με νίκη 2-1 εκτός έδρας, η Κολωνία έφυγε από την «Μπάι Αρένα» με το τρίποντο και έκανε τη θέση της αντιπάλου της να… τρίζει.

Μόλις στο 14ο λεπτό ο Σέλκε έκανε το 0-1 για τη φιλοξενούμενη, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική σέντρα του Κάινζ. Το 1-1 έγινε πράξη στο 28’ και το έφερε ο Αμινέ Αντλί, αφού νωρίτερα ο Ντιαμπί τον βρήκε εξαιρετικά. Ξανά όμως η Κολωνία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Τίλεμαν να βρίσκει τον Σελκέ και εκείνος να στέλνει την μπάλα στην κορυφή της εστίας.

Αυτή ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για την Μάιντζ να ισοβαθμίσει τη Λεβερκούζεν στη βαθμολογία της Bundesliga, εντούτοις η ομάδα της ομώνυμης πόλης την «πέταξε». Σε ένα ματς-ροντέο με τη Σάλκε, οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν και έχανα την ευκαιρία να φτάσουν την 7η θέση.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με προβάδισμα της φιλοξενούμενης, η οποία καιγόταν για βαθμό παραμονής, χάρη στο γκολ του Μπούλτερ στο 26’. Το 1-1 ήρθε από τον Μπαρέιρο στο 53’ ωστόσο και πάλι η Σάλκε πήρε «κεφάλι» στο σκορ με τον Κράους (60’). Ο Μάρτιν στο 70' έκανε το 2-2, για να έρθει, ξανά, ο Μπούλτερ με πέναλτι στο... 101' και να κάνει το 3-2 που «έσωσε» την ομάδα του.