Έμεινε στο μηδέν η Λεβερκούζεν, αποδέχτηκε το δώρο η Φράιμπουργκ

Φλόριαν Βιρτς

i

©Photo by Rene Nijhuis/BSR Agency/Getty Images

Έμεινε στο μηδέν η Λεβερκούζεν, αποδέχτηκε το δώρο η Φράιμπουργκ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:34 - 16.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:59 - 16.04.2023

Η Λεβερκούζεν έμεινε στο μηδέν εναντίον της Βόλφσμπουργκ, με αποτέλεσμα η Φράιμπουργκ - με τη νίκη της νωρίτερα - να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά της από την έκτη θέση.

Με σκορ 0-0 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Βόλφσμπουργκ, η οποία ωστόσο είχε χαρακτήρα ήττας για τους γηπεδούχους. Οι «ασπιρίνες» έχασαν ένα σωρό ευκαιρίες στην εκτός έδρας προσπάθεια τους, με κορυφαία εκείνη του Αζμούν που κατέληξε στο δοκάρι. Με αυτό το «Χ» οι παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο είδαν τη διαφορά τους από τη Φράιμπουργκ στη πέμπτη θέση να αυξάνεται και αυτό διότι η ομάδα από την ομώνυμη πόλη, επικράτησε κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης.

Οι «Βραζιλιάνοι» μπορεί να έμειναν πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Μαξιμιλιάν Φιλίπ στο 46', ωστόσο στο δεύτερο μέρος βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν. Στο 67' ο Σαλάι ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα, για να ακολυθήσει τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χόλερ και με κεφαλιά να φέρει την ολική ανατροπή στο ματς. Μία ανατροπή που δεν είχε κόστος μόνο στη Λεβερκούζεν, αφού και η Ουνιόν Βερολίνου βγήκε χαμένη.

Η ομάδα της πρωτεύουσας έμεινε στο 1-1 με τη Μπόχουμ και πέταξε σημαντικούς βαθμούς που μπορεί να της κοστίσουν ακόμα και την τετράδα. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τον Γιουράνοβιτς στο 46', ωστόσο στο 55' ο Στέγκερ ισοφάρισε έπειτα από πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του. Σαν να μην έφτανε αυτό για την Ουνιόν, στο 61' ο Γιάκελ πήρε δεύτερη κίτρινη και στο 64' το γκολ που πέτυχε - η μάλλον καλύτερα το αυτογκόλ του Ριέμαν - ακυρώθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.