Έπεσε η Χέρτα, ελπίζουν Σάλκε, Μπόχουμ - Ζορίζει το Champions League για την Ουνιόν

Υποβιβάστηκε η Χέρτα.

Έπεσε η Χέρτα, ελπίζουν Σάλκε, Μπόχουμ - Ζορίζει το Champions League για την Ουνιόν

Sportal newsroom 18:37 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:57 - 20.05.2023

Η Χέρτα δέχθηκε μαχαιριά από τη Μπόχουμ στο 94' και υποβιβάστηκε. Σώθηκαν Χοφενχάιμ, Βέρντερ κι ελπίζουν Μπόχουμε και Σάλκε, ενώ η Ουνιόν υπέστη ήττα που δυσκολεύει το Champions League.

«Μαύρη» μέρα για το Βερολίνο.

Η Χέρτα για την 33η και προτελευταία αγωνιστική, δέχθηκε γκολ μαχαιριά στο 94’ στο ματς με τη Μπόχουμ και είπε αντίο στην Bundesliga, ενώ η Ουνιόν υπέστη ήττα εκτός έδρας από τη Χοφενχάιμ και βλέπει το Champions League να ζορίζει, αφού η Φράιμπουργκ στην ισοβαθμία υπερτερεί, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Η Χέρτα έπαιζε το τελευταίο της χαρτί εντός έδρας μπροστά σε 70.000 οπαδούς. Όχι για να σωθεί απευθείας, αλλά για να πάει σε μπαράζ παραμονής. Στο 19’ ακυρώθηκε γκολ του Λουντεβάκιο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι τελικά άνοιξαν το σκορ στο 63’ με τον Τουσάρ. Η Μπόχουμ, ωστόσο, η οποία είχε στον πάγκο τον Λαμπρόπουλο κι εκτός αποστολής τον Σταφυλίδη, ισοφάρισε στο 94’ για το 1-1 με τον Σλότερμπεκ κι έτσι παραμένει ζωντανή στην υπόθεση της σωτηρίας.

Η Χοφενχάιμ σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι νίκησε 4-2 την Ουνιόν Βερολίνου κι εξασφάλισε την παραμονή. Στο 22’ ο Μπεμπού έκανε το 1-0 και στο 36’ με πέναλτι του Κράμαριτς έγινε το 2-0. Η Ουνιόν μείωσε σε 2-1 στο 45’+4’ με τον Ντοέκι και στο τέλος του αγώνα μπήκαν τρία γκολ. Στο 90’ ο Κράμαριτς πέτυχε το 3-1, στο 94’ ο Λαϊντουνί μείωσε σε 3-2 για την ομάδα του Βερολίνου και στο 99’ ο Νταμπούρ από πάσα του Κράμαριτς διαμόρφωσε το τελικό 4-2 και σφράγισε την παραμονή. 

Η Σάλκε πήρε έναν σημαντικό βαθμό εντός έδρας κόντρα στην Άιντραχτ κι ελπίζει να πάει σε μπαράζ για τη σωτηρία, αν και θα περιμένει τι θα κάνουν αύριο Άουγκσμπουργκ και Στουτγκάρδη. Στο 1’ ο Τερόντε πέτυχε το 1-0 και στο 21’ ο Καμαντά ισοφάρισε για την ομάδα της Φρανκφούρτης. Στο 59’ ο Τούτα πέτυχε το 1-2 και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν για το τελικό 2-2 στο 85’ με προβολή του Πόλτερ από σέντρα του Μορ. 

Παραμονή και για τη Βέρντερ Βρέμης. Η αδιάφορη Κολωνία προηγήθηκε στο 36’ 0-1 με τον Τίγκες, ενώ ο Λημνιός μπήκε στο 61’ αντί του Μάινα. Τελικά, οι γηπεδούχοι πήραν τον βαθμό, αφού στο 73’ ο Σμιντ ισοφάρισε σε 1-1.