Επιστροφή στις νίκες για την Μπάγερν, χέρι-χέρι Λειψία και Ντόρτμουντ
i

©Photo by Franz Kirchmayr/SEPA.Media /Getty Images

Επιστροφή στις νίκες για την Μπάγερν, χέρι-χέρι Λειψία και Ντόρτμουντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:36 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:02 - 13.04.2024

Η Μπάγερν Μονάχου αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να επικρατήσει κόντρα την Κολωνία με 2-0, ενώ την ίδια ώρα Ντόρτμουντ και Λειψία πέτυχαν σημαντικές νίκες και παραμένουν ισόβαθμες στην 4η θέση.

Αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στη Κολωνία, η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να τη λυγίσει εντός έδρας με 2-0, για την 29η αγωνιστική της Bundesliga.

Την Κυριακή το απόγευμα, πάντως, η Λεβερκούζεν θα έχει την ευκαιρία να σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της, αρκεί να επικρατήσει της Βέρντερ Βρέμης στην «Μπάι Αρένα».

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ στο 65ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με τον Ραφαέλ Γκερέιρο. Ο Πορτογάλος διεθνής με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 για τους Βαυαρούς.

Η Μπάγερν είδε τον Κινγκσλέ Κομάν να αποχωρεί από το ματς με τραυματισμό στο γόνατο, λίγε μέρες πριν από τον δεύτερο αγώνα με την Άρσεναλ στα προημιτελικά του Champions League.

Το τελικό 2-0 για την Μπάγερν πέτυχε ο Τόμας Μϊλερ στις καθυστερήσεις. Ο Γερμανός ποδοσφαιριστής έκλεψε τη μπάλα και εκτέλεσε άψογα από θέση τετ-α-τετ. Έτσι ο Μίλερ βρήκε δίχτυα για 240ή φορά με τη φανέλα των Βαυαρών, ενώ έχει και 265 ασίστ σε 701 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

ΛΕΙΨΙΑ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Ένα άνετο απόγευμα είχε η Λειψία, η οποία επικράτησε εντός έδρας κόντρα στην Βόλφσμπουργκ με 3-0 και παρέμεινε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Ντάνι Όλμο στο 13ο λεπτό.

Οι ταύροι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο μέρος και στο 68΄ο Σέσκο έκανε το 2-0, ενώ στο 82΄ο Οπεντά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για να διατηρήσει τη Λειψία στην 4η θέση της Bundesliga.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Ισόβαθμη δίπλα στη Λειψία παρέμεινε η Ντόρτμουντ, η οποία επιβλήθηκε επί της Γκλάντνπαχ με 2-1 και συνεχίζει να μάχεται για την έξοδο στο Champions League

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ιδανικό τρόπο το ματς, καθώς πήραν αέρα δύο τερμάτων με τον Μάρσελ Ζάμπιτσερ (22', 28'). Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 36ο λεπτό με τον Μαξιμίλιαν Βέμπερ και η αποβολή του Καρίμ Αντεγέμι στο 55' έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα στα «πουλάρια».

Η Γκλάντμπαχ δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Γκρέγκορ Κόμπελ και έτσι παρέμεινε το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 29ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (30ής) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ