Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο μπορεί να αναδειχθεί πρωταθλήτρια από τον... καναπέ!

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Photo by ANP via Getty Images/Ideal Images

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο μπορεί να αναδειχθεί πρωταθλήτρια από τον... καναπέ!

Κώστας Τόπας 10:35 - 13.04.2024

Η Λεβερκούζεν μπορεί να μην αγωνίζεται σήμερα (13/04) αλλά έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει την κατάκτηση της πρώτης «σαλατιέρας» στην ιστορίας της από τον... καναπέ!

Πάντα είναι ωραίο για μια ομάδα να πανηγυρίζει τίτλους παίζοντας και κερδίζοντας έναν αγώνα. Αλλά όταν περιμένεις όλη σου τη ζωή, ολόκληρη την ιστορία σου, περιμένοντας αυτή τη στιγμή, δεν έχει σημασία πώς θα φτάσει. Αυτή είναι η Λεβερκούζεν, που μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια της Bundesliga σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ένα τεράστιο κατόρθωμα για μια ομάδα που, αυτή τη στιγμή, δεν έχει χάσει όλη τη σεζόν.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο παίζει την Κυριακή (14/04, 18:30) με τη Βέρντερ Βρέμης, αλλά σήμερα θα μπορούσε ήδη να πανηγυρίσει τον τίτλο από τον καναπέ αν συμβεί ένα πραγματικό απίστευτο συμβάν. Οι «ασπιρίνες» θα είναι οι νέοι «βασιλιάδες» της Γερμανίας εάν η Μπάγερν και η Στουτγάρδη χάσουν τους αγώνες τους με την Κολωνία και την Άιντραχτ, αντίστοιχα. Ένα απίθανο, στα χαρτιά, σενάριο αλλά ξέρουμε ήδη πώς είναι η Bundesliga και πώς η ομάδα του Τούχελ είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.

100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχή: Το ντοκιμαντέρ του Sportal για την ΑΕΚ (vid)
SPORTAL ORIGINALS

08:00 - 13.04.2024

100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχή: Το ντοκιμαντέρ του Sportal για την ΑΕΚ (vid)

Πως να μετρηθεί με μήνες και χρόνους η πορεία ενός συλλόγου; Πως να μετρήσεις τις φορές που χτύπησε η καρδιά σου δυνατά για την αγαπημένη σου ομάδα; Ποιος, που και πότε σε έκανε να λατρέψεις ένα έμβλημα, να το ακολουθείς, να κλαις, να γελάς, να ονειρεύεσαι μαζί του; Η ΑΕΚ γίνεται σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου 2024, 100 ετών. Και αυτές είναι λίγες από τις ιστορίες ανθρώπων που την υπηρέτησαν και τις εξιστορούν στο Sportal.gr.

«Θα παρακολουθήσετε τον αγώνα της Λεβερκούζεν την Κυριακή; Όχι, θα δω τον αγώνα με την Άρσεναλ». Με αυτές τις δηλώσεις πριν το ματς, ο Τόμας Τούχελ ξεκαθάρισε τη θέση της Μπάγερν. «Ήρθε η ώρα να εστιάσουμε όλες τις προσπάθειες στο Champions League, όπου η ομάδα εξακολουθεί να παλεύει για έναν τίτλο».

Χωρίς να πάει άλλο, στη μονομαχία με την Κολωνία σήμερα το απόγευμα, ο Γερμανός τεχνικός αναμένεται να ποντάρει σε μια ενδεκάδα γεμάτη με αναπληρωματικούς, ρισκάροντας το λιγότερο αν σκεφτεί κανείς ότι την επόμενη Τετάρτη είναι ο «αγώνας της σεζόν» με την Άρσεναλ: «Υπάρχει η ιδέα να συμπεριλάβουμε νεαρούς παικτών και να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Θα δώσουμε ρυθμό στους παίκτες για την Τετάρτη, όχι ξεκούραση», τόνισε ο Τούχελ.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Bundesliga δεν είναι πλέον ο τίτλος για τον οποίο πρέπει να αγωνίζεται η Μπάγερ φέτος, αλλά επίσης η ομάδα του Τούχελ δεν θέλει να επεκτείνει μια εικόνα που κάνει μεγάλη ζημιά στον θεσμό τις τελευταίες εβδομάδες. Η αποτυχία κόντρα στη Χάιντενχαϊμ οδήγησε σε φήμες για πιθανή ξαφνική απόλυση του Τούχελ, γνωρίζοντας μάλιστα ότι ο Γερμανός προπονητής θα φύγει από την «Allianz Arena» στο τέλος της σεζόν.