Η Λειψία «βύθισε» την Ουνιόν και βλέπει τετράδα

Άνετη νίκη για τη Λειψία

i

© PrtScr

Η Λειψία «βύθισε» την Ουνιόν και βλέπει τετράδα

Πάνος Κορομηλάς 20:26 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:32 - 04.02.2024

Η Λειψία είχε εύκολο έργο απέναντι στην Ουνιόν (2-0) και συνεχίζει σε τροχιά τετράδας, βάζοντας πλέον σε μπελάδες την ομάδα του Βερολίνου. Νωρίτερα, Βόλφσμπουργκ και Χόφενχαϊμ χάρισαν ένα συναρπαστικό ματς, που ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 2-2.

Η Λειψία φιλοξένησε την Ουνιόν Βερολίνου σε ένα ματς που έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε για να διατηρήσει την επαφή της με την πρώτη τετράδα της Bundesliga. Μπήκε αποφασισμένη στο ματς, πήρε γρήγορο προβάδισμα και καθάρισε το παιχνίδι με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. 

Ο Οπέντα στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ και ο Σέσκο χτύπησε στο δεύτερο μέρος, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Ο Σλοβένος φορ εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Ράουμ στο 48' και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι «ταύροι» διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το ματς στη συνέχεια, είδαν την Ουνιόν να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Τρίμελ και έφτασαν σε μια σημαντική νίκη που τους διατηρεί στην πέμπτη θέση της Bundesliga. Στους 36 βαθμούς η ομάδα του Μάρκο Ρόζε και σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Champions League.

Από την πλευρά της, η Ουνιόν μπλέκει πλέον αρκετά. Με 17 βαθμούς βρίσκεται στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα και χρειάζεται άμεσα νίκες στη συνέχεια για να μην κινδυνέψει.

Νωρίτερα, Η Βόλφσμπουργκ υποδέχτηκε τη Χόφενχαϊμ σε ένα συναρπαστικό ματς που ολοκληρώθηκε δίχως νικητή (2-2). Ο Μπάιερ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Ο Μάγιερ πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 56ο λεπτό για τη Βόλφσμπουργκ και έγινε άμεσα πρωταγωνιστής. Δυο λεπτά μετά την είσοδο του, νίκησε με εξαιρετικό πλασέ τον Μπάουμαν και έφερε το ματς στα ίσα. Ο Πρόμελ έδωσε νέο προβάδισμα στη Χόφενχαϊμ στο 66', όμως ο Κροάτης χαφ ευστόχησε σε πέναλτι τέσσερα λεπτά αργότερα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Στην 8η θέση με 26 βαθμούς η Χόφενχαϊμ μετά από αυτό το αποτέλεσμα. Τρεις βαθμούς πίσω η ομάδα του Νίκο Κόβατς, που μετρά πλέον τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες στη Bundesliga.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ