Νέα απώλεια για τη Ντόρτμουντ - Η Μπόχουμ «βύθισε» την Ουνιόν
i

©Photo by Sebastian Widmann/Getty Images

Νέα απώλεια για τη Ντόρτμουντ - Η Μπόχουμ «βύθισε» την Ουνιόν

Ιάσονας Τσίλης 18:35 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 16.12.2023

Η Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις νίκες, ούτε κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, με την οποία ήρθε ισόπαλη 1-1. Η Μπόχουμ επικράτησε 3-0 της Ουνιόν Βερολίνου και την κράτησε στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Ντόρτμουντ έμεινε χωρίς νίκη για τρίτο σερί παιχνίδι, αφού δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Άουγκσμπουργκ, με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 1-1.

Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ 1-1

Οι Βεστφαλοί ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, με τον Ρόις να σουτάρει από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως ο Ντάμεν απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπενσεμπαϊνί απώλεσε μοναδική ευκαιρία, αστοχώντας από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η Άουγκσμπουργκ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 23'. Ο Ντεμίροβιτς, έκλεψε τη μπάλα από τον Σλότερμπεκ και βρέθηκε τετ α τετ με τον Κόμπελ, εκτελώντας εύστοχα για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, θεωρώντας πως υπήρχε φάουλ, με τη φάση να εξετάζεται από τον VAR και το γκολ να μετράει κανονικά.

Η Ντόρτμουντ ισοφάρισε εννέα λεπτά αργότερα, μετά από εξαιρετική συνεργασία Μάλεν και Φούλκρουγκ, με τον πρώτο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι Βεστφαλοί ήταν αυτοί που κυνήγησαν το δεύτερο γκολ και λίγο έλλειψε να το βρουν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια και το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ, με τη Ντόρτμουντ να χάνει έδαφος στη μάχη της 4άδας.

ΜΠΟΧΟΥΜ - ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 3-0

Η Μπόχουμ ήταν απόλυτη κυρίαρχος απέναντι στην Ουνιόν και επικράτησε εύκολα με 3-0.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με ένα καταπληκτικό σουτ του Ασάνο μέσα από την περιοχή.

Ο Πασιέντσια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 54', εκμεταλλευόμενο την πάσα του Αντουί και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Στόγκερ στο 78΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Η Μπόχουμ έφτασε τους 16 βαθμούς, έξι πάνω από την Ουνιόν και την επικίνδυνη ζώνη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (16ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ