Βαθμολογική «ανάσα» για Χόφενχαϊμ και Στουτγκάρδη, επιστροφή στις νίκες για Γκλάντμπαχ

Ντίνος Μαυροπάνος

i

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος/© Photo by Alex Grimm/Getty Images

Βαθμολογική «ανάσα» για Χόφενχαϊμ και Στουτγκάρδη, επιστροφή στις νίκες για Γκλάντμπαχ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 22:49 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:06 - 09.04.2023

Η Γκλάντμπαχ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από πέντε αγωνιστικές, ενώ η Χόφενχαϊμ και η Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου πήραν πολύ σπουδαίες νίκες, οι οποίες έδωσαν βαθμολογική «ανάσα» ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου «απέδρασε» από την έδρα της Μπόχουμ και πήρε σπουδαία νίκη (2-3), στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Bundesliga και πήρε βαθμολογική «ανάσα» για τη μάχη της παραμονής. 

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή κι έψαχναν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ. Μόλις στο 14ο λεπτό, ο Ίτο έδωσε το προβάδισμα στην Στουτγκάρδη με ένα όμορφο γκολ.

 Στο 58ο λεπτό, η Μπόχουμ έφερε το ματς στα ίσα, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στέγκερ. Ο Έλληνας άσος των γηπεδούχων, Κώστας Σταφυλίδης δοκίμασε μερικά σουτ όμως δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ. 

Δύο λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης, ο Γκιρασί έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το τρίτο γκολ για την ομάδα του Μαυροπάνου, με τον Γιόσαν Φάγκνομαν (1-3). Το μόνο που κατάφερε η Μπόχουμ, είναι να μειώσει σε 2-3 στο 85ο λεπτό με τον Φίλιπ Χόφμαν, το οποίο δεν ήταν αρκετό. 

Ο Σταφυλίδης αγωνίστηκε για 66 λεπτά, ο Μαυροπάνος για ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ ο Βασίλης Λαμπρόπουλος για τους γηπεδούχους και ο Θωμάς Καστανάρας για τους φιλοξενούμενους έμειναν εκτός αποστολής.

Νωρίτερα, στο πρώτο ματς της μέρας για την 27η αγωνιστική του Γερμανικού πρωταθλήματος, η Γκλάντμπαχ επικράτησε εντός έδρας της Βόλφσμπουργκ με 2-0, χάρη στα γκολ των Ενγκουμού και Τουράμ κι επέστρεψε στις νίκες.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και πήραν εύκολα τη νίκη, η οποία τους έφερε στο -4 από τη σημερινή αντίπαλο. Στο αγωνιστικό, ο Ενγκουμού άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό, ενώ ο Τουράμ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-0) στο 63ο λεπτό, με τα «Πουλάρια» να σπάνε το αρνητικό σερί των πέντε τελευταίων ματς.

Τέλος, στο ματς που έκλεισε την αυλαία της αγωνιστικής, η Χόφενχαϊμ πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στη Σάλκε (2-0). Με ένα αυτογκόλ του Κραλ στο 22΄ κι ένα πέναλτι του Μπεμπού στο 70ο λεπτό, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με καλή εμφάνιση κι έφτασαν τους 28 πόντους, στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη, οι «βασιλικοί μπλε» έπεσαν ξανά στην τελευταία θέση, έχοντας 21 βαθμούς.