Νίκη «χρυσάφι» για την Χόφενχαϊμ, στην ισοπαλία έμεινε η Γκλάντμπαχ

Πανηγυρισμοί παικτών Χόφενχαϊμ

i

©Photo by Cathrin Mueller/Getty Images

Νίκη «χρυσάφι» για την Χόφενχαϊμ, στην ισοπαλία έμεινε η Γκλάντμπαχ

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:20 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:30 - 02.04.2023

Πολύτιμη νίκη πήρε η Χόφενχαϊμ κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης με 2-1, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Bundesliga. Στην ισοπαλία έμεινε η Γκλάντμπαχ με την Κολωνία (0-0).

Η Χόφενχαϊμ πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη εκτός έδρας κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης με 2-1, με φόντο την 26η αγωνιστική της Bundesliga

Ένα παιχνίδι που το πρώτο ημίχρονο με το δεύτερο διέφερε πάρα πολύ το ένα με το άλλο. Στο πρώτος μέρος δεν υπήρχαν πολύ καλές φάσεις, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-0. 

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ιδανικό τρόπο την αναμέτρηση. Συγκεκριμένα στο 50' ο Ανχελίνιο έδωσε έτοιμο γκολ στον Αντρέι Κράμαριτς, ο οποίος σκόραρε εύκολα με κεφαλιά σε άδειο τέρμα, διαμορφώνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Η Χόφενχαϊμ  δεν σταμάτησε να πιέζει την Βέρντερ και πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 52'. Μετά από μία καλή ψηλή πάσα μέσα στην περιοχή από τον Πάβελ Καντεραμπέκ έφτασε στον Κρίστοφ Μπάουμγκάρτνερ, η κοντινή κεφαλιά του τελευταίου πέρασε από τον Γίρι Παβλένκα και κατέληξε στην κάτω αριστερή γωνία, σημειώνοντας το 2-0 για την ομάδα του.

Ωστόσο η Χόφενχαϊμ έιξε τον ρυθμό της και χαλάρωσε. Στο 76' ο Μίτσελ Βάιζερ πέρασε μια ωραία μπαλιά στην περιοχή προς την κατεύθυνση του Άμος Πίπερ, ο οποίος πήδηξε ψηλότερα και έκανε μια καρφωτή κεφαλιά από το κέντρο της περιοχής που κατέληξε στην αριστερή πλευρά της εστίας του αντίπαλου τερματοφύλακα. Με αποτέλεσμα να μειώσει το σκορ για την Βέρντερ σε 2-1. 

Έτσι με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με την Χόφενχαϊμ να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη. Πλέον βρίσκεται στη 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα του γερμανικού πρωταθλήματος με 25 βαθμούς, ενώ η Βέρντερ Βρέμης είναι στην 11η θέση με 31 βαθμούς.

Σε παιχνίδι που διεξήχθη νωρίτερα η Γκλάντμπαχ αναδείχθηκε ισόπαλη με την Κολωνία με 0-0. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση, σπαταλώντας πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 23' ο Φλοριάν Κένζ από εκτέλεση φάουλ από μέση απόσταση, αλλά η προσπάθεια του πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στο 39' μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Έρικ Μαρτέλ, ο οποίος εξασφάλισε λίγο χώρο και εξαπέλησε έναν σουτ-πύραυλο από μέση απόσταση, καταλήγοντας άουτ. Δυστυχώς για αυτόν, ο Γιόνας Όμλιν έκανε μια φανταστική απόκρουση και του αρνήθηκε να σκοράρει. Χωρίς καμία άλλη αξιόλογη φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με το σκορ να είναι στο 0-0.

«Βαριά» απώλεια για τη Λειψία, δεν την εκμεταλλεύτηκε η Φράιμπουργκ
BUNDESLIGA

18:27 - 01.04.2023

«Βαριά» απώλεια για τη Λειψία, δεν την εκμεταλλεύτηκε η Φράιμπουργκ

Η Λειψία ηττήθηκε με το «βαρύ» 3-0 από τη Μάιντς και με αυτόν τον τρόπο έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο ματς δίχως νίκη. Την ίδια ώρα, η Φράιμπουργκ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την συγκεκριμένη απώλεια, μένοντας στο 1-1 με τη Χέρτα Βερολίνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε με τους φιλοξενούμενους να ξεκινάνε με ιδανικό τρόπο, αλλά καμία φάση δεν κατέληξε στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στο 51' ο Μάρκους Τουράμ πήρε μια έξοχη πάσα, σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία καθώς το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Μετά από τρία λεπτά ο Φλοριάν Νοιχάους πήρε μια μπαλιά μέσα στην περιοχή, βρίσκοντας λίγο χώρο για να κάνει ένα σουτ. Τελικά η προσπάθειά του κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι. Με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ να μένει στο 0-0. 

Η Γκλάντμπαχ βρίσκεται στη 10η θέση του πίνακα της Bundesliga με 32 βαθμούς, ενώ η Κολωνία είναι στην 13η θέση με 28.