Αυτή η Λεβερκούζεν είναι γραφτό να γίνει πρωταθλήτρια - Νέα ανατροπή στο φινάλε και στο +13 από Μπάγερν

Αυτή η Λεβερκούζεν είναι γραφτό να γίνει πρωταθλήτρια - Νέα ανατροπή στο φινάλε και στο +13 από Μπάγερν

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:29 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 30.03.2024

Η Λεβερκούζεν με γκολ στο 88’ και το 91’ λύγισε 2-1 και τη Χόφενχαϊμ. Έχασε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα για το Champions League η Λειψία.

Η Λεβερκούζεν δεν γίνεται να χάσει το φετινό πρωτάθλημα στη Bundesliga, το οποίο θα είναι και το πρώτο στην ιστορία της.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο φιλοξένησε τη Χόφενχαϊμ και στο 33’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Μπάιερ. Η Λεβερκούζεν πολιορκούσε τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Όλα αυτά μέχρι το 88’. Σ’ εκείνο το σημείο ο Άντριχ πέτυχε το 1-1 και στο 91’ ο Σικ έκανε το 2-1 και σφράγισε την ανατροπή και τη νίκη της Λεβερκούζεν. Έτσι, η πρωτοπόρος Λεβερκούζεν βρίσκεται πλέον στο +13 από τη Μπάγερν, η οποία αργότερα φιλοξενεί τη Ντόρτμουντ.

Γκλάντμπαχ – Φράιμπουργκ

Μεγάλη νίκη στην έδρα της Γκλάντμπαχ για τη Φράιμπουργκ. Στο 7’ ο Γκρέγκοριτς έκανε το 0-1. Στο 47’ ο Ρολ σημείωσε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους και στο 57’ ο Ντοάν έκανε το 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Λειψία – Μάιντς

Γκέλα για τη Λειψία εντός έδρας. Στον αγώνα με τη Μάιντς έμεινε στο 0-0 κι έτσι έμεινε ισόβαθμη με τη Ντόρτμουντ, η οποία φιλοξενείται στο ντέρμπι της αγωνιστικής από τη Μπάγερν. Έχασε επομένως την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στην κούρσα για το Champions League.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ουνιόν Βερολίνου

Ισόπαλη 0-0 ήρθε στη Φρανκφούρτη και η προβληματική φέτος Άιντραχτ με την Ουνιόν Βερολίνου.

Οριστικό: Ο Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε το μέλλον του - «Η απόφαση έχει ληφθεί: Θα μείνω στη Λεβερκούζεν»
BUNDESLIGA

15:14 - 29.03.2024

Οριστικό: Ο Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε το μέλλον του - «Η απόφαση έχει ληφθεί: Θα μείνω στη Λεβερκούζεν»

Ο Ισπανός τεχνικός, Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν στη Λεβερκούζεν και ότι δεν θα πάει στην Μπάγερν ή στη Λίβερπουλ, οι οποίες ήθελαν απεγνωσμένα την υπογραφή του.

Βέρντερ Βρέμης – Βόλφσμπουργκ

Σημαντικό διπλό της Βόλφσμπουργκ στη μάχη για την παραμονή. Στο 43’ η ομάδα της Βρέμης έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γιουγκ. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν άμεσα οι φιλξενούμενοι και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45’+4’) ο Λακρουά άνοιξε το σκορ.

Ο τελευταίος αποβλήθηκε στο 76’ κι έτσι οι δύο ομάδες ήρθαν σε αριθμητική ισορροπία. Η Βόλφσμπουργκ, ωστόσο, ήταν αυτή που βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 84’ ο Μάιερ πέτυχε το 2-0 κι έτσι σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.