Carabao Cup: Ντεμπούτο με νίκη για Λοπετέγκι στη Γουλβς, πρόκριση της Νιουκάστλ απέναντι στην Μπόρνμουθ
i

Νιούκαστλ/Newcastle social

Carabao Cup: Ντεμπούτο με νίκη για Λοπετέγκι στη Γουλβς, πρόκριση της Νιουκάστλ απέναντι στην Μπόρνμουθ

Sportal newsroom 10:45 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:06 - 21.12.2022

Νικηφόρα ξεκίνησε ο Χουλιάν Λοπετέγκι στην Αγγλία, με τη Γουλβς να κερδίζει 2-1 την Τζίλιγχαμ. Το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο του Carabao Cup πήραν επίσης Νιουκάστλ, Λέστερ και Σαουθάμπτον.

Δυο μέρες μετά το σφύριγμα της λήξης στο Μουντιάλ, οι ομάδες της Premier League επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση, συμμετέχοντας σε αγώνες για τον 4ο γύρο του Carabao Cup.

Η πιο σημαντική αναμέτρηση της χθεσινής ημέρας ήταν εκείνη ανάμεσα στη Νιουκάστλ και την Μπόρνμουθ. Την πρόκριση από το συγκεκριμένο ζευγάρι πήρε η Νιουκάστλ, επικρατώντας 1-0, χάρη σε αυτογκόλ του Ανταμ Σμιθ, στο 67’.

Ενδιαφέρον είχε και η αναμέτρηση της Γουλβς με την Τζίλιγχαμ, κυρίως επειδή στον πάγκο της πρώτης κάθισε για παρθενική φορά σε επίσημο αγώνα ο Χουλιάν Λοπετέγκι. Ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε νικηφόρα, βλέποντας τους «λύκους» να επικρατούν 2-0, με γκολ των Ραούλ Χιμένες (77’, πέν.) και Αΐτ Νούρι (90+1’).

Στους άλλους δύο χθεσινούς αγώνες για την τρίτη ιεραρχικά διοργάνωση στην Αγγλία, η Λέστερ δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα να κερδίσει 3-0 εκτός έδρας την Μίλτον Κέινς Ντονς (18’ Τίλεμανς, 29’ Αγιόθε Πέρες, 50’ Βάρντι), ενώ και η Σαουθάμπτον ξεπέρασε το εμπόδιο της Λίνκολν με 2-1 (25’, 74’ Ανταμς/ 2’ αυτ. Μπαζούνου).

Το σημερινό πρόγραμμα του Carabao Cup περιλαμβάνει τρεις αναμετρήσεις. Πρόκειται για τις Μπλάκμπερν – Νότιγχαμ Φόρεστ, Τσάρλτον – Μπράιτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι. Ο τέταρτος γύρος θα ολοκληρωθεί αύριο με το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ.