Τσέλσι από ατσάλι, λύγισε τη Νιούκαστλ στα πέναλτι - Με τον ίδιο τρόπο πήρε την πρόκριση και η Φούλαμ κόντρα στην Έβερτον
i

©glomex

Τσέλσι από ατσάλι, λύγισε τη Νιούκαστλ στα πέναλτι - Με τον ίδιο τρόπο πήρε την πρόκριση και η Φούλαμ κόντρα στην Έβερτον

Ιάσονας Τσίλης 00:16 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 01:07 - 20.12.2023

Η Τσέλσι, παρόλο που είχε βρεθεί ένα βήμα από τον αποκλεισμό, ισοφάρισε στο φινάλε με τον Μούντριχ και έκαμψε την αντίσταση της Νιούκαστλ στα πέναλτι. Στο άλλο ζευγάρι της Premier League, η Φούλαμ ήταν εκείνη που πήρε το εισιτήριο για ημιτελικά, επικρατώντας της Έβερτον στη «ρώσικη ρουλέτα», μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Τρεις αναμετρήσεις περιείχε το πρόγραμμα των προημιτελικών του Carabao Cup, με την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Γουέστ Χαμ να ακολουθεί την Τετάρτη (20/12).

ΤΣΕΛΣΙ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ 1-1 (4-2 ΠΕΝ)

Στο ντέρμπι της ημέρας, η Τσέλσι έκαμψε την αντίσταση της Νιούκαστλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, μετά τη διαδικασία των πέναλτι.

Η ομάδα του Ποτσετίνο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει νωρίς το σκορ, όταν στο 7', το σουτ του Γκάλαχερ βρήκε στο δοκάρι.

Στο 16', η Νιούκαστλ άνοιξε το σκορ σε μια... ασυνήθιστη φάση. Ο Κάλουμ Γουίλσον έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, πήγε να περάσει τους δύο στόπερ της Τσέλσι, ωστόσο αρχικά έχασε τη μπάλα, όμως ο Μπαντιασίλ... έμπλεξε τα πόδια του και τελικά η μπάλα έφτασε στον επιθετικό της Νιούκαστλ, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με το εξωτερικό.

Η Τσέλσι πίεζε ασφυκτικά, έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και τελικά έφτασε στη λύτρωση στο 92'. Ο Γκούστο έκανε τη σέντρα και ο Τρίπιερ, δίχως να αντιληφθεί ότι ακολουθεί παίκτης από πίσω, έκανε ανοιχτό κοντρόλ και ουσιαστικά... έστρωσε τη μπάλα στον Μούντριχ, ο οποίος τελείωσε άψογα τη φάση, ισοφαρίζοντας για τους «μπλε» και στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί, η Τσέλσι ήταν πιο ψύχραιμη, με τον Τρίπιερ να γίνεται και πάλι μοιραίος, χάνοντας το 2ο πέναλτι της Νιούκαστλ, με με τον Ρίτσι να αστοχεί και εκείνος στο 40΄, δίνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά στoυς Λονδρέζους.

ΕΒΕΡΤΟΝ - ΦΟΥΛΑΜ 1-1 (6-7 ΠΕΝ)

Η Φούλαμ άνοιξε το σκορ στο 41'. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Γουίλιαν, ο οποίος έδωσε στον Ριντ, το γύρισμα του οποίου κόντραρε στον Κιν, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Η Έβερτον ισοφάρισε στο 82' με κεφαλιά του Μπέτο από τη μικρή περιοχή, έπειτα από φάση διαρκείας, οδηγώντας το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, τα «ζαχαρωτά» έφτασαν μια ανάσα από την πρόκριση, μετά το άστοχο χτύπημα του Ντε Κόρδοβα Ριντ, όμως ο Ονάνα δεν μπόρεσε να βάλει το κρίσιμο πέναλτι, ο Γκέιγ αστόχησε και εκείνος με τη σειρά του και ο Ανταραμπιόγιο ήταν ο ήρωας της Φούλαμ διαμορφώνοντας το τελικό 7-6 στη διαδικασία.

Ανοιχτή σε προσφορές για την πώληση του Κόνορ Γκάλαχερ η Τσέλσι
PREMIER LEAGUE

20:36 - 19.12.2023

Ανοιχτή σε προσφορές για την πώληση του Κόνορ Γκάλαχερ η Τσέλσι

Ένας από τους διασωθέντες της κακής χρονιάς της Τσέλσι φέτος είναι ο Κόνορ Γκάλαχερ. Ο Άγγλος μέσος, είναι από τους λίγους παίκτες των «μπλε» που παίζουν σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο η διοίκηση έχει αποφασίσει να τον παραχωρήσει μέσα στον Γενάρη, σε περίπτωση που έρθει κάποια καλή πρόταση στο τραπέζι.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Μίντλεσμπρο επικράτησε 3-0 της Πορτ Βέιλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Carabao Cup.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ