Επιστροφή στην δράση για το Champions League με «τιτανομαχίες» σε Μάντσεστερ και Λισαβόνα

Μπάγερν Μονάχου

i

©Photo by Markus Gilliar - GES Sportfoto/Getty Images

Επιστροφή στην δράση για το Champions League με «τιτανομαχίες» σε Μάντσεστερ και Λισαβόνα

Ανοίγει η αυλαία της φάσης των «8» στο Champions League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου και την Μπενφίκα να φιλοξενεί την Ίντερ.

Το Champions League επιστρέφει με δύο αμφίρροπες μονομαχίες, για την προημιτελική φάση του θεσμού. Η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχτεί την Μπάγερν Μονάχου (11/4, 22:00) σε ένα άκρως ισορροπημένο ζευγάρι με φόντο ένα εισιτήριο στους «4». Από την άλλη, η Ίντερ ταξιδεύει στη Λισαβόνα για να αντιμετωπίσει την Μπενφίκα (11/4, 22:00), η οποία αποτελεί μία από τις εκπλήξεις της διοργάνωσης.

Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν Μονάχου (11/4, 22:00)

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε εύκολα την πρόκριση στην προηγούμενη φάση κόντρα στη Λειψία, μετά το συντριπτικό 7-0 στη ρεβάνς. Στο πρωτάθλημα, οι «πολίτες» προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη στην έδρα της Σαουθάμπτον (1-4), και παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στο -6. Από τη σημερινή αναμέτρηση θα απουσιάσει ο Φιλ Φόντεν, ο οποίος έχει εγχειριστεί στη σκωληκοειδή απόφυση και αναρρώνει.

Από την άλλη, η Μπάγερν Μονάχου πήρε μία σπουδαία πρόκριση κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, κάνοντας το 2/2. Στη Bundesliga, η ομάδα του Τόμας Τούχελ έφυγε με το διπλό από την έδρα της Φράιμπουργκ (0-1), χάρη στο απίθανο γκολ του Ντε Λίχτ και πήρε απόσταση διαφοράς δύο βαθμών από τη δεύτερη Ντόρτμουντ. Εκτός αποστολής από το σημερινό ματς έμεινε ο Τσούπο Μότινγκ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Γκουαρδιόλα: «Θέλω να ζήσω ξανά την κατάκτηση του Champions League, ο Τζόρνταν πήρε 6 τίτλους ΝΒΑ αλλά σε 16 χρόνια»
CHAMPIONS LEAGUE

19:03 - 10.04.2023

Γκουαρδιόλα: «Θέλω να ζήσω ξανά την κατάκτηση του Champions League, ο Τζόρνταν πήρε 6 τίτλους ΝΒΑ αλλά σε 16 χρόνια»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε εν όψει του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου για το Champions League και τόνισε πως στόχος του είναι να κατακτήσει ξανά την κορυφή της Ευρώπης.

Μπενφίκα - Ίντερ (11/4, 22:00)

Η Μπενφίκα θα υποδεχτεί την Ίντερ, προερχόμενη από την εντός έδρας ήττα (1-2), στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στην Πόρτο. Στη φάση των «16», οι «Αετοί της Λισαβόνας» πήραν εύκολα την πρόκριση απέναντι στην Μπρίζ με συνολικό σκορ 7-1. Εκτός «μάχης» για το σημερινό ματς έμειναν οι Μπαχ, Ντράξλερ και Γκέδες, ενώ επίσης και ο τιμωρημένος Οταμέντι.

Από την άλλη, η ομάδα του Ιντζάγκι έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης μετά την πρόκριση κόντρα στην Πόρτο. Οι «Μιλανέζοι» απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία στο «Ντραγκάο» στη ρεβάνς και πλέον ο στόχος τους είναι ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία. Στο πρωτάθλημα έχουν μείνει αρκετά πίσω, καθώς βρίσκονται στην πέμπτη θέση με 51 πόντους και την τελευταία αγωνιστική έμειναν ισόπαλοι κόντρα στη Σαλερνιτάνα (1-1).