Πήρε το «τρίποντο» και την πρωτιά κόντρα στη Λάτσιο η Ατλέτικο - Νίκη της παρηγοριάς για τη Σέλτικ
i

©PrtScr

Πήρε το «τρίποντο» και την πρωτιά κόντρα στη Λάτσιο η Ατλέτικο - Νίκη της παρηγοριάς για τη Σέλτικ

Ιάσονας Τσίλης 00:01 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:25 - 14.12.2023

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε άνετα 2-0 της Λάτσιο και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο, ενώ την ίδια στιγμή, η Σέλτικ πήρε την πρώτη της νίκη στον όμιλο, απέναντι στη Φέγενορντ, κλείνοντας σε μια θετική νότα την κατά τα άλλα κακή πορεία της στο φετινό Champions League.

Στην αναμέτρηση που έκρινε την πρωτιά στον 5ο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 2-0 της Λάτσιο.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λάτσιο 2-0

Οι «ροχιμπλάνκος» προηγήθηκαν νωρίς, μετά από κούρσα του Λίνο, ο οποίος κέρδισε την κόντρα με αμυντικό της Λάτσιο και έκανε εξαιρετικά το γύρισμα για τον Γκριζμάν, ο οποίος πλάσαρε άψογα για το 1-0.

Η Λάτσιο απείλησε με τον Γκεντουζί στο 14', όμως το τελείωμα του Γάλλου ήταν κακό και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Όμπλακ.

Οι Ιταλοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 26', με το σουτ του Ιμόμπιλε να περνάει ελάχιστα εκατοστά από το δοκάρι.

Η Ατλέτικο πέτυχε δεύτερο γκολ στο 38' με τον Ερμόσο, το οποίο όμως ακυρώθηκε για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε τελικά διπλασίασε τα τέρματα της στο 51', με τον Λίνο να γίνεται από δημιουργός εκτελεστής, σκοράροντας με ένα φανταστικό σουτ μέσα στην περιοχή.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να τερματίζει πρώτη στον όμιλο με 14 βαθμούς και τη Λάτσιο δεύτερη με 10.

Σέλτικ - Φέγενορντ 2-1

Στο άλλο παιχνίδι του 5ου ομίλου, Σέλτικ και Φέγενορντ τέθηκαν αντιμέτωπες, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, με τους Ολλανδούς να έχουν εξασφαλίσει την 3η θέση, με τους Σκωτσέζους να επικρατούν με 2-1.

Η Σέλτικ άνοιξε το σκορ με τον πρώην παίκτη του Άρη, Λουίς Πάλμα να εκτελεί εύστοχα από το σημείο του πέναλτι.

Η Φέγενορντ ισοφάρισε στο 82' με τον Μιντέ να κυνηγάει μια χαμένη ουσιαστικά φάση και να προλαβαίνει τη μπάλα, στέλνοντας τη στα δίχτυα για το 1-1.

Οι Σκωτσέζοι τελικά πήραν τη νίκη, με γκολ του Λαγκερμπίλκε στο 91', ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, παίρνοντας έτσι τη νίκη της παρηγοριάς και τερματίζοντας τον όμιλο με τέσσερις βαθμούς, ενώ την ίδια στιγμή η Φέγενορντ με έξι θα συνεχίσει στα playoff του Europa League.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ