Η απίθανη σύμπτωση για γερμανικό εμφύλιο στον τελικό του Champions League
i

©intime

Η απίθανη σύμπτωση για γερμανικό εμφύλιο στον τελικό του Champions League

Δημήτρης Χούπης 17:01 - 18.04.2024

Μπάγερν και Ντόρτμουντ μπορεί να βρεθούν φέτος στον τελικό του Champions League, ο οποίος θα γίνει στο Wembley. Κάτι που είχε συμβεί και το 2013, όπου οι Βαυαροί είχαν κατακτήσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Ντόρτμουντ μπορεί στο πρωτάθλημα να κινδυνεύει να μείνει εκτός τετράδας, αλλά στο Champions League η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς συνεχίζει να ονειρεύεται. Αφού πέρασε το εμπόδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης στα προημιτελικά και βρίσκεται στον ημιτελικό για πρώτη φορά μετά το 2013.

Η ομάδα από τη Βεστφαλία γνώρισε την ήττα στην Ισπανία με 1-2, αλλά στη Γερμανία επικράτησε με 4-2 και θα βρεθεί στα ημιτελικά. Εκεί που θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία επίσης έχασε στο πρώτο παιχνίδι στο Παρίσι με 2-3, αλλά στη Βαρκελώνη πήραν τη νίκη με 4-1 επί της Μπαρτσελόνα.

Η τελευταία φορά λοιπόν που η Ντόρτμουντ βρέθηκε στα ημιτελικά του Champions League ήταν το 2013, όταν είχε περάσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και στον τελικό αντιμετώπισε την Μπάγερν Μονάχου, από την οποία ηττήθηκε με 1-2. Την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει και στον φετινό τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όχι μόνο οι δύο ομάδες μπορεί να παίξουν ξανά στον τελικό, αλλά θα παίξουν και στην ίδια πόλη και στο ίδιο γήπεδο όπως το 2013. Στο Wembley.

Σε εκείνον τον αγώνα οι Βαυαροί είχαν προηγηθεί με τον Μάντζουκιτς, αλλά ο Γκιουντογκάν ισοφάρισε από τα έντεκα βήματα για την Ντόρτμουντ. Ωστόσο στο 89ο λεπτό ο Άριεν Ρόμπεν σκόραρε και έδωσε στην Μπάγερν το πέμπτο Champions League της ιστορίας της.