Η Μπενφίκα «έκλεψε» στις καθυστερήσεις το Europa League από την Σάλτσμπουργκ - Πρωτιά στον όμιλο για τη Σοσιεδάδ
i

©Photo by Hans Peter Lottermoser/SEPA.Media /Getty Images

Η Μπενφίκα «έκλεψε» στις καθυστερήσεις το Europa League από την Σάλτσμπουργκ - Πρωτιά στον όμιλο για τη Σοσιεδάδ

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:01 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:25 - 13.12.2023

Με buzzer beater του Αρτούρ Καμπράλ, η Μπενφίκα πήρε το εισιτήριο του Europa League από την Σάλτσμπουργκ για τον 4ο όμιλο του Champions League. Την ίδια ώρα η Ρεάλ Σοσιεδάδ αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ίντερ (0-0), αποτέλεσμα που κράτησε στη κορυφή τους Βάσκους.

Με buzzer beater του Αρτούρ Καμπράλ, η Μπενφίκα πήρε το εισιτήριο του Europa League από την Σάλτσμπουργκ (3-1), για τον 4ο όμιλο του Champions League.

Οκτώ λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όμως το σουτ του Πετάρ Μούσα πέρασε για λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ανατόλι Τρούμπιν

Ωστόσο η ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. O Άνχελ Ντι Μαρία πάσαρε στον Ράφα Σίλβα, ο οποίος πήρε την μπάλα και με εκπληκτικό σουτ από την άκρη της περιοχής έκανε το 2-0 για τους «αετούς». 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν στο σκορ. Στο 57ο λεπτό ο Όσκαρ Γκλουχ βρήκε τον Λούκα Σούτσιτς και με σουτ από το όριο της περιοχής μείωσε σε 2-1 για την αυστριακή ομάδα. 

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Σάλτσμπουργκ θα έπαιρνε το εισιτήριο για το Europa League, οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις βρήκαν δίχτυα με τον Αρτούρ Καμπράλ. Στο 90+5' ο Βραζιλιάνος επιθετικός με πανέμορφο βολ-πλανέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1, αποτέλεσμα το οποίο έστειλε τη Μπενφίκα στο Europa League. 

ΙΝΤΕΡ - ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Μιλάνο πήρε το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Ίντερ και μαζί την πρώτη θέση του 4ου ομίλου του Champions League. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά, χάνοντας στο 39ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα στο ματς. Ο Χακάν Τσαλχάνογλου έκανε το μακρινό σουτ, όμως η αντίπαλη άμυνα πρόλαβε την τελευταία στιγμή και απομάκρυνε τον κίνδυνο. 

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως δεν τα κατάφεραν. Ο Νταβίντε Φρατέσι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά το σουτ που έκανε ο Λαουτάρο Μαρτίνες από την μικρή περιοχή δεν ήταν αρκετά δυνατό για να απειλήσει τον Άλεξ Ρεμίρο. Κάπως έτσι παρέμεινε το 0-0 μέχρι και τη λήξη του παιχνιδιού. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ