Η Σίτι έκανε το 4 στα 4 και προκρίθηκε στους «16» του Champions League - Η Λειψία «απέδρασε» από το Βελιγράδι

Η Σίτι έκανε το 4 στα 4 και προκρίθηκε στους «16» του Champions League - Η Λειψία «απέδρασε» από το Βελιγράδι

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:55 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 08.11.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε κόντρα στη Γιούνγκ Μπόις με 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Champions League. Την ίδια ώρα η Λειψία «απέδρασε» από το Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα με 2-1.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε άνετο βράδυ, καθώς επικράτησε εντός έδρας κόντρα στη Γιούνγκ Μπόις με 3-0, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. 

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε σε καλή βραδιά τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του. 

Οι γηπεδούχοι με το καλησπέρα έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα, όμως η αντίπαλη άμυνα απομάκρυνε το σουτ του Ρίκο Λιούις πάνω στη γραμμή. Στο 23ο λεπτό οι πολίτες κέρδισαν πέναλτι, μετά το μαρκάρισμα του Σάντρο Λάουπερ μέσα στη περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, όπου και ευστόχησε για το 1-0 της Σίτι

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και διπλασίασε τα τέρματά της με τον Φιλ Φόντεν. Στο 45+1' ο Άγγλος διεθνής εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Τζακ Γκρίλις και με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-0 για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. 

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού ήταν η ίδια με του πρώτου ημιχρόνου, καθώς η Σίτι είχε τον έλεγχο και τις πρωτοβουλίες. Στο 51ο λεπτό οι τρεμπλούχοι διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 με τον Χάαλαντ, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Η ελβετική ομάδα τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Λάουπερ στο 53ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Με αυτή τη νίκη οι πολίτες παρέμειναν στη πρώτη θέση του έβδομου ομίλου με 12 βαθμούς, ενώ η Γιούνγκ Μπόις είναι στη τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό.  

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΛΕΙΨΙΑ 1-2 

Την ίδια ώρα, η Λειψία πήρε το διπλό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με 2-1 και μαζί την πρόκριση για τους «16» του Champions League. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Μάρκο Ρόζε βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου με 9 βαθμούς, ενώ η σέρβικη ομάδα παραμένει στη 3η θέση με 1 βαθμό.  

Οι φιλοξενούμενοι με την πρώτη τους τελική ευκαιρία βρήκαν δίχτυα. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Τσάβι Σίμονς με εκπληκτικό τελείωμα έκανε το 1-0 για τους «ταύρους». 

Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο και διπλασίασε τα τέρματα της με τον Λοΐς Οπεντά. Στο 77ο λεπτό ο Βέλγος εξτρέμ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ξάβερ Σλάγκερ και ωραίο σουτ μέσα από τη περιοχή έκανε το 2-0 για τη Λειψία. Το μόνο που κατάφερε ο Ερυθρός Αστέρας ήταν να μειώσει στο σκορ με το αυτογκόλ του Μπέντζαμιν Χένρικς στο 81ο λεπτό.  

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ